christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

  • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

    Μπείτε και σεις στην ομάδα

  • R.I.P.

  • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

    Προστεθείτε στους 92 εγγεγραμμένους.
  • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

  • Υγρότοποι της Ελλάδας

  • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

  • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

  • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

  • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

  • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

    Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

  • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
  • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

    Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

  • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
  • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

    iolkoslogo
  • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

  • gossip
  • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

    maria-callas
  • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

    child_abuse_sym
  • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

  • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

    hanging_women_and_girls_in_iran
  • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

    adespota4
  • Νόμος 1197/1981

    Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
  • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

    sheneedsherfur6x9_web_small
  • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

    sealhunt2
  • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

  • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

    Planting trees
  • Όχι στα ναρκωτικά!

    SayNotoDrugs-image
  • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

    Drink-Coffee-Posters
  • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

    Vasia3

Αντικαταστάθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ από τον εισαγγελέα Παπαγγελόπουλο – Πρέσβης Ι. Κοραντής: «Δεν παραιτήθηκα, με απομάκρυναν» – Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Posted by christiannaloupa στο 14 Ιουλίου, 2009

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 08:19
Τελευταία Ενημέρωση : 14/07/2009 08:42

EYPΛίγες μόνο μέρες μετά την επιτυχία της ΕΥΠ με την εξάρθρωση του συνδικάτου εγκλήματος, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου αντικαταστάθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Ιωάννης Κοραντής και νέος διοικητής τοποθετήθηκε ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Δεν παραιτήθηκα, με απομάκρυναν», υποστηρίζει ο επιτυχημένος διπλωμάτης και τονίζει: «Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική στο υλικό των ακροάσεων».

«Αντικαθίσταται, ύστερα από σχεδόν πενταετή, ευδόκιμη, θητεία στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής. Ο κ. Κοραντής προσέφερε, με απόλυτη προσήλωση στην αρχή της νομιμότητας, πολλά σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανόρθωση του κύρους της, το οποίο πριν είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα νοσηρές καταστάσεις, όπως ιδίως εκείνη της υπόθεσης Οτσαλάν», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Αποχωρεί δε σε μια στιγμή κατά την οποία η Ε.Υ.Π., υπό την ηγεσία του, συνεισέφερε σημαντικότατες υπηρεσίες και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητές της, πάντοτε με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς του Κράτους Δικαίου και στην αρχή της νομιμότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους θέλω να εκφράσω και εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά και προσωπικά στον κ. Κοραντή θερμές ευχαριστίες για την υπηρεσιακή του διαδρομή, καθώς και την ανεπιφύλακτη διαβεβαίωση ως προς την αναγνώριση του έργου του».

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση του διοικητή της ΕΥΠ έγινε για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους, δεδομένου ότι ο νέος διοικητής, ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος, ασχολείται επί χρόνια με θέματα τρομοκρατίας, ενώ γενική είναι η εκτίμηση για συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ οργανωμένου εγκλήματος και νέας τρομοκρατίας.

«Η επιλογή του τ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ως νέου Διοικητή της Ε.Υ.Π. εντάσσεται στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής του γράμματος και του πνεύματος του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο εγκαθιδρύθηκε με βάση τις διατάξεις του ν. 3649/2008 «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε: «Όπως προκύπτει από τις διατάξεις αυτές, μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο έχει ανατεθεί στην Ε.Υ.Π. – με δυνατότητα, μάλιστα, για πρώτη φορά, άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου επ’ αυτής σύμφωνα με το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής – μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα ιδίως από λειτουργούς, οι οποίοι διαθέτουν εχέγγυα δικαστικής ανεξαρτησίας. Αυτό, άλλωστε, σηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, και η θεσμοθέτηση, με το άρθρο 5 παρ. 3 του ν. 3649/2008, της απόσπασης στην Ε.Υ.Π εισαγγελικού λειτουργού, προκειμένου να ελέγχει κυρίως τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών της δράσεων που αφορούν τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η προϋπηρεσία και το αδιαμφισβήτητο κύρος του κ. Παπαγγελόπουλου πληρούν, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις ως άνω προϋποθέσεις».

«Εγώ από την ΕΥΠ δεν παραιτήθηκα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος με απομάκρυνε, για λόγους που δεν μπορώ να ερμηνεύσω, με μια συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζω ως δυσεξήγητη», λέει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην πλέον διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής.

«Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική στο υλικό των ακροάσεων», υπογραμμίζει ο διπλωμάτης με τη σπουδαία καριέρα στο υπουργείο Εξωτερικών (έχει διατελέσει μεταξύ άλλων και πρέσβης στην Τουρκία) και προσθέτει: «Δεν θα επέτρεπα ποτέ την παραποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν όταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια και ένας δικηγόρος αποκαλύψει πως ενώ το ηχογραφημένο υλικό είναι διάρκειας 2 λεπτών, λείπουν 5 δευτερόλεπτα από αυτό; Τι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τότε;»

«Μου ανέφερε (σ.σ. ο κ. Παυλόπουλος) πως παύομαι από τη θέση μου. Επικαλέστηκε την ανάγκη να ηγηθεί της υπηρεσίας ένας πρώην δικαστικός και μου ανέφερε τα όσα αναφέρονται στο προεδρικό διάταγμα του 2008 για την τοποθέτηση εισαγγελέα στην υπηρεσία. Του είπα πως αυτό δεν σχετίζεται με την υπόθεση και εν πάση περιπτώσει, αν αυτή ήταν η πρόθεσή του, για ποιο λόγο στις 22 Νοεμβρίου 2008, όταν έληξε η 4ετής μου θητεία στη διοίκηση της ΕΥΠ, ο ίδιος μου την ανανέωσε επ΄ αόριστον;» παρατήρησε ο κ. Κοραντής για την αιφνιδιαστική αντικατάστασή του.

Ο κ. Κοραντής είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΕΥΠ στις 22 Νοεμβρίου 2004 από τον Γιώργο Βουλγαράκη.

Σχολιάστε