christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

  • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

    Μπείτε και σεις στην ομάδα

  • R.I.P.

  • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

    Προστεθείτε στους 92 εγγεγραμμένους.
  • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

  • Υγρότοποι της Ελλάδας

  • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

  • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

  • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

  • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

  • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

    Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

  • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
  • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

    Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

  • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
  • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

    iolkoslogo
  • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

  • gossip
  • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

    maria-callas
  • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

    child_abuse_sym
  • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

  • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

    hanging_women_and_girls_in_iran
  • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

    adespota4
  • Νόμος 1197/1981

    Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
  • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

    sheneedsherfur6x9_web_small
  • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

    sealhunt2
  • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

  • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

    Planting trees
  • Όχι στα ναρκωτικά!

    SayNotoDrugs-image
  • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

    Drink-Coffee-Posters
  • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

    Vasia3

Τι γνωρίζετε για την Κύπρο, κυρία Jennifer Lopez; – της Χριστιάννας Λούπα

Posted by christiannaloupa στο 2 Ιουλίου, 2010

 

Η Jennifer Lopez είναι μια διάσημη τραγουδίστρια από τη Λατινική Αμερική, η οποία έχει υποστηρίξει χρηματικά την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τις δολοφονηθείσες γυναίκες στο Μεξικό (υπολογίζεται ότι έχουν δολοφονηθεί  350 νέες γυναίκες από το 1993) και επίσης έχει συνεισφέρει υπέρ των παιδιών – θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα.

Εμβρόντητοι ωστόσο, μείναμε όλοι, όταν η Jennifer αποφάσισε να παρευρεθεί στα εγκαίνια του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου – καζίνο, «Cratos Premium Hotel», στη Βόρεια Κύπρο, μαζί με τον σύζυγό της Mark Anthony και τα δίδυμα παιδιά τους, όπου σκοπεύει να γιορτάσει και τα γενέθλιά της. Ας σημειωθεί εδώ ότι το εν λόγω ξενοδοχείο, που ανεγέρθη από την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Bozgroup, κόστισε 220 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην περιοχή. Βρίσκεται στην περιοχή της Κερύνειας και διαθέτει 10 βασιλικές σουίτες, 410 premium δωμάτια, τα μισά εκ των οποίων είναι σουίτες,  14 αίθουσες συνεδριάσεων, έναν μεγάλο χώρο εκδηλώσεων και 14 εστιατόρια. Με μία διαφορά όμως: Η συγκεκριμένη περιοχή είναι κλεμμένη και ως εκ τούτου παράνομο είναι και ο,τιδήποτε κτίζεται σ΄αυτήν.

 

Γιατί ολόκληρο το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, που αποτελεί το 37% του νησιού, κυρία Lopez, είναι Κατεχόμενο από τουρκικό στρατό από το 1974, οπότε και η Κύπρος βάφτηκε στο αίμα, 5.000 Κύπριοι – κυρίως άμαχοι – σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης, πάνω από 800 γυναίκες βιάσθηκαν, 1620 άτομα περίπου αγνοούνται ακόμα, ενώ στις 200.000 ανέρχονται οι πρόσφυγες, που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και έχασαν τις περιουσίες τους, επειδή έτσι αποφάσισε η τότε κυβέρνηση εγκληματιών της Τουρκίας και κανείς δεν την εμπόδισε.

Και το χειρότερο: Τριάντα έξι χρόνια μετά, ο τουρκικός στρατός κατοχής εξακολουθεί να υπάρχει στο νησί της Αφροδίτης, απάντηση για τους αγνοούμενους δεν έχει ακόμα δοθεί, οι νόμιμοι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι από τα σπίτια τους και στερημένοι από τις περιουσίες τους, ενώ η Τουρκία – η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας –  κατά την προσφιλή τακτική της, έχει εγκαταστήσει στα Κατεχόμενα 160.000 εποίκους από τα βάθη της Ανατολής, προσπαθώντας να παγιώσει τις εγκληματικές της ενέργειες.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς και να φρίξει, πως στα θεμέλια του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, μπορεί να υπάρχει ένας από τους πολλούς ομαδικούς τάφους όπου ο τουρκικός στρατός έθαψε τους Έλληνες στρατιώτες που έκτοτε αγνοούνται και πως πάνω στα οστά των ανθρώπων αυτών δεν αποκλείεται να διασκεδάζουν ανυποψίαστοι τουρίστες, όπως εσείς, κυρία Lopez.

Θέλουμε να πιστεύουμε επομένως, ότι όλα αυτά δεν τα γνωρίζατε και τώρα που είστε ενήμερη θα αναθεωρήσετε την απόφασή σας, διαφορετικά θα είναι σαν να επικυρώνετε μια εγκληματική ενέργεια, που έχει προξενήσει ανείπωτο πόνο κι έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, γεγονός που δεν συνάδει βέβαια με την έως τώρα δραστηριότητά σας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αντίθετα μάλιστα, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να ηγηθείτε εσείς η ίδια μιας εκστρατείας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη. Γιατί δυστυχώς, μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, υπάρχει μια άλλη Γάζα, που υποφέρει και ίσως ο κόσμος δεν το γνωρίζει.

Ας γίνουμε όλοι μέλη της Ομάδας:

http://www.facebook.com/pages/AGAINST-JENNIFER-LOPEZ-PERFORMING-IN-OCCUPIED-CYPRUS/129154837124167

4 Σχόλια to “Τι γνωρίζετε για την Κύπρο, κυρία Jennifer Lopez; – της Χριστιάννας Λούπα”

  1. μπραβο!!!!

  2. PAVLOS said

    XERW OTI ME AUTO POU THA PW THA PESETE OLOI NA ME FATE ALLA DEN PEIRAZEI…E,KAI??KANEI KATI KAKO H KYRIA LOPEZ??APLA THA TRAGOUDISEI.AUTO MAS PEIRAXE??YPARHOUN TOSA PRAGMATA POU EPREPE NA MAS PROSVALLOUN KATHIMERINA KI OMOWS EMEIS ADIAFOROUME.XERTE KATI??TO PIO EUKOLO THEMA EINAI NA KANOUME MIA PSEUTODIAMARTIRIA GIA MIA SYNAULIA!TA DYSKOLA OMWS TA KANOUME??PROSPATHOUME GIA KATI PERISSOTERO??H KANOUME MONO AUTO POU MAS EINAI EUKOLO NA KANOUME??OTAN H ELLADA DEN VOHTHEISE TIN KYPRO STN AGWNA THS TO 1974 AN DEN KANW LATHOS EKANE KANEIS KATI??AN THELOUME NA DEIXOUME TIN YPOSTIRIXI MAS STN PONEMENH KYPRO NOMIZW OTI YPARHOUN KAI ALLOI TROPOI NA TO KANOUME.TROPOI POU PRAGMATIKA THA VOITHOUSAN STIN ALLAGI THS KATASTASIS STO NHSI.APLA DIAMARTYROMASTE ME O,TI MAS VOLEVEI KAI ME O,TI MAS EINAI PIO EUKOLO NA TO KANOUME.AUTOI POU DEIXNOUN TIN AGANAKTISI TOUS GIA TO CONCERT THS KYRIAS LOPEZ NOMIZW PWS EINAI AUTOI POU STIN PRAGMATIKOTITA ADIAFOROUN PLHRWS GIA TO PROVLIMA.KAI TO THEMA EINAI NA KOITAME TIN OUSIA TOU PROVLIMATOS.STIN SYGKEKRIMENH PERIPTWSI NOMIZW PWS XASAME THN OUSIA.AS MHN MAS PEIRAZEI KAI TO PARAMIKRO.YPARHOUN PRAGMATA POU AXIZEI NA AGANAKTOUME KAI KYRIWS NA PRATTOUME ANALOGWS,KAI OMWS KANENAS MAS DEN ASXOLEITAI ME AUTA.H LOPEZ EINAI APLA ENAS KOKKOS AMMOU MESA SE MIA APERANTH THALASSA PROVLIMATWN.PROVLIMATWN ME OUSIA…

    EUXARISTW…

  3. ΗΛΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ said

    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΑΣ,

    ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΎΡΙΟ ΠΑΎΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΉΣΩ ΌΤΙ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ,ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΚΡΑΙΑ ..ΑΥΤΑ ,ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΑΡΚΕΤΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ,ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΑ,ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΛΟΠΕΖ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΕΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ ΜΟΥ ,ΕΙΜΑΙ 20 ΕΤΩΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΗΜΗ,ΑΝ ΓΥΡΙΣΕ ΡΟΖ DVD Η ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟΨΕ.ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ,

    ΗΛΙΑΣ ΚΟΒΑΝΙΔΗΣ

  4. Μάριος ο Εσωτεριστής said

    Eγώ θα είμαι πιο επιεικής μαζί της, διότι η προπαγάνδα της γείτονος χώρας, πολλές είναι μεγαλύτερη από την άγνοια των διάσημων τραγουδιστριών.
    Άλλωστε δε νομίζω οι τούρκοι να της πούνε «Μην έρθετε να μείνετε εδώ διότι το ξενόδοχείο μας είναι χτισμένο πάνω σε ομαδικούς τάφους Ελλήνων».
    Φυσικά αν έκανε διεθνείς κινήσεις η Ελλάδα δε θα τα ήξερε αυτά μόνο η Λοπέζ αλλά και…ο γάτος μου.
    Άλλοι λοιπόν φταίνε γι’ αυτή την «άγνοια».

Σχολιάστε