christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Λέανδρος Ρακιντζής: «Να ποιοι κλέβουν τα λεφτά μας στο δημόσιο»

Posted by christiannaloupa στο Ιουλίου 1, 2010

01/07/2010   14:18

 

Απίστευτα στοιχεία διαφθοράς, κακοδιαχείρησης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος έφερε στην επιφάνεια ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.  Παρά το ότι έχουν χαθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, οι έλεγχοι αφορούσαν 981 υποθέσεις και μάλιστα μόνο για το 2009. Από αυτές οι 909 παραπέμφθηκαν στο  εισαγγελέα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε αρκετές.

 

Τα πρωτεία της διαφθοράς κρατά η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία και περιφέρειες. Από τις εκατοντάδες υποθέσεις οι πιο κραυγαλέες είναι οι εξής:

 

 

·         Υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό του 9 εκατομμύρια ευρώ. Ναι δεν κάνατε λάθος. Διαβάσατε σωστά. Μόλις οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης διέταξαν έλεγχο για το που βρέθηκαν ο υπάλληλος παραιτήθηκε. Ως δικαιολογία για τα χρήματα, δήλωσε ότι ήταν αντιπρόεδρος συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου και από τον λογαριασμό του πλήρωνε τις υπερωρίες των συναδέλφων του. Υποστήριξε δηλαδή, ότι από τον προϋπολογισμό του κράτους έμπαιναν χρήματα στον προσωπικό του λογαριασμό. Φυσικά και έτσι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη των χρημάτων και έχει φτάσει η υπόθεση στον εισαγγελέα.

 

·         Μια ακόμη υπόθεση αφορά μίζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην νομαρχία Κιλκίς. Οι υπάλληλοι εξέδιδαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας για μηχανήματα έργου, δηλαδή φορτηγά και άλλα οχήματα βαρέου τύπου. Τα μηχανήματα αυτά ήταν ακατάλληλα για κυκλοφορία και επικίνδυνα για τους χειριστές και τους πολίτες. Παρόλα αυτά με την ανοχή και του γενικού διευθυντή – ο οποίος εμπλέκεται – οι άδειες δίνονταν και οι μίζες υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο ευρώ. Να φανταστείτε από τους 700 φακέλους που ελέχθησαν, οι 497 ήταν με πλαστά δικαιολογητικά.

 

·         Μετά τις παράνομες προσλήψεις  στο μετρό και στο τράμ, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις, προεκλογικά μάλιστα και στην Κτηματολόγιο ΑΕ. Συγκεκριμένα  το διάστημα από 28/8/2009 εως 3/9/2009, λίγο πριν τις εκλογές πραγματοποιήθηκαν 39 προσλήψεις, χωρίς να γίνει προκήρυξη των θέσεων, και χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν παράνομα θα απολυθούν.

 

·         Ένα απίστευτο όργιο με πρόσθετες αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές του υπουργείου υγείας διαπίστωσαν οι ελεγκτές. Τα ποσά έφταναν σε δυσθεώρητα ύψη και είναι ενδεικτικό ότι μόνο μια διευθύντρια του υπουργείου, συμμετείχε σε 31 επιτροπές. Πάντως είναι λυπηρό ότι σήμερα που αποφασίστηκε να γίνονται οι επιτροπές εντός του ωραρίου των υπαλλήλων – ώστε να μην καταβάλλονται πρόσθετες αμοιβές – δεν συμμετέχει κανείς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συσταθούν ούτε οι αναγκαίες.

 

·         Είναι απίστευτο το θράσος με το οποίο λειτουργούν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Μιλάμε για την περίπτωση γνωστού Αθηναίου πανεπιστημιακού γιατρού, ο οποίος μόλις συνταξιοδοτήθηκε από το Λαικό νοσοκομείο, προσελήφθη σε ιδιωτικό και πήρε μαζί του 500 φακέλους με στοιχεία ασθενών  του Λαικού. Επενέβη εισαγγελέας, όμως οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι από τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών, δεν επωφελείτο μόνο το ιδιωτικό θεραπευτήριο αλλά υπήρχε κύκλωμα με γιατρούς και φαρμακευτικές.

 

·         Μια ακόμη περίπτωση που όμως βγάζει μάτι, είναι μια εγκύκλιος του πρώην υφυπουργού οικονομικών Αντώνη Μπέζα, σύμφωνα με την οποία, τα αφανή εισοδήματα, δηλαδή τα μαύρα ή αν θέλετε τα παράνομα, δεν θεωρούνται εισόδημα, άρα δεν φορολογούνται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται ετησίως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και είναι περίεργο γιατί ενώ ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έχει φέρει το μείζον θέμα στην επιφάνεια , το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη καταργήσει την εγκύκλιο.

star.gr

http://www.star.gr/index.php?ID=economy&Rec_ID=50959

Ένα Σχόλιο to “Λέανδρος Ρακιντζής: «Να ποιοι κλέβουν τα λεφτά μας στο δημόσιο»”

 1. Σφακιανακης Γεψργιος said

  Kαλησπερα σε ολους
  Δεν μου φαινεται απιστευτο το πορισμα του ελεγκτη δημοσιας διοικησης Κυριου Λεανδρου Ρακιντζη για την σωρεια ατασθαλιων..
  Θα σας ειναι δυσκολο ομως να πιστεψεται οτι η ποιο διεφθαρμενη πολεοδομια ειναι του Ηρακλειου Κρητης ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ??
  … αρμοδιος Υπαλληλος της…αρνειται να καταγραψη αυθαιρετο που ευρισκεται σε δημοσια κτηματικη περιουσια του κρατους… ο ιδιος υπαλληλος αρνειται να συνταξη προτοκολο κατεδαφισης …
  ο ιδιος υπαλληλος αρνειται να βεβαιωση παρανομη καταπατηση 600 τμ δημοσιασ περιουσιας …ο ιδιος υπαλληλος…αρνειται να εφαρμοση το νομο …αδικαιολογητα μεν… αλλα με καταχρηση της διακριτικης του ευχερειας …
  ετσι πλουτισε ο ιδιος υπαλληλος Πολεοδομιας Ηρακλειου..
  ΟΧΙ απο τον ψωρομισθο του…!! που λαμβανε.
  Ετσι μπορεσε ν αναπτυξη πελατιακες σχεσεις με τους παραβατες πολιτες …
  ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ σου λεει …¨τιμητικη θεση ….θεματοφυλακας του νομου…λεει ο αλλος …και ο αλλος σου τον φερνει παραδειγμα προς μιμηση στην κοινωνια… λογω δυναμης που κατεχει …
  αυτα τα προτυπα διδασκουν…
  Τα σχολια δικα σας…
  ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ …
  Χαιρετισματα λοιπον στην εξουσια….!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: