christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Κλήση σε Κόκκαλη, Λάμπρου, Σκαρπέλη για Siemens

Posted by christiannaloupa στο Ιουνίου 11, 2010

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ * ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΝΟΝ PAPER» Ο ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ(!)

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Την πόρτα της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της «Siemens» αναμένεται να περάσει ο επιχειρηματίας Σ. Κόκκαλης.

 

Σκαρπέλης, Κόκκαλης (κάτω) και Λάμπρου (επάνω μαζί με τον Τσουκάτο) καλούνται να καταθέσουν για τις μίζες της Siemens στην Εξεταστική

 

 Σκαρπέλης, Κόκκαλης (κάτω) και Λάμπρου (επάνω μαζί με τον Τσουκάτο) καλούνται να καταθέσουν για τις μίζες της Siemens στην Εξεταστική Το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε να καταθέσουν παράλληλα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ, Π. Λάμπρου, καθώς και ο πρώην αναπληρωτής της γενικής διεύθυνσης του Οργανισμού, Γ. Σκαρπέλης.

 

 Ο πρόεδρος της επιτροπής, Σ. Βαλυράκης, δεν απέρριψε το αίτημα. Αντιθέτως παρέπεμψε σε παλιότερη ομόφωνη πρόταση που περιλάμβανε την κλήση των συγκεκριμένων προσώπων.

 Η κλήση των παραπάνω μαζί με τη γνωστοποίηση ύπαρξης «non paper» από τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να επιλεγεί το C4Ι, αποτέλεσαν χθες και τις μοναδικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

 Και αυτό γιατί οι καταθέσεις των πρώην στελεχών της «Siemens», Π. Μαυρίδη και Δ. Δενδρινού, «προσγείωσαν» απότομα την εξεταστική επιτροπή μετά την αποκάλυψη των 25 επιχειρηματιών και νομικών προσώπων που σχετίζονταν με τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.

 Ο μεν Π. Μαυρίδης, πρώην γενικός διευθυντής της «Siemens» στην Ελλάδα, δεν κατέθεσε με το επιχείρημα ότι είναι κατηγορούμενος. Μάλιστα, δεν μετέβαλε στάση ακόμη και όταν τον ενημέρωσαν ότι μπορεί να κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου Καστανίδη που προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση για όσους συνεργάζονται με τις αρχές.

 

Σκαρπέλης

Σκαρπέλης

 Ο δε Δ. Δενδρινός, πρώην διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών, κατηγορούμενος και αυτός, αν και κατέθεσε δεν προσκόμισε σχεδόν τίποτα νέο για την υπόθεση, πέρα από το προαναφερόμενο «non paper».

 Ο μάρτυρας αποδέχθηκε ότι συνέταξε ένα τέτοιο κείμενο κατ’ εντολή του Μ. Χριστοφοράκου. Στόχος, να επιλεγεί η εταιρεία SAIC που αντιπροσώπευε το σύστημα ασφαλείας C4Ι. Ωστόσο, δεν θυμόταν αν το συγκεκριμένο χαρτί το απέστειλε στο ΚΥΣΕΑ που συνεδρίαζε για το θέμα ή αν το έστειλε σε υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη.

 Κατά τα λοιπά, ο ίδιος αποδέχθηκε ότι πολιτικά κόμματα σχετίζονταν με τα «μαύρα ταμεία», αν και τα περισσότερα από τα ποσά – υποστήριξε- κατέληγαν σε μέλη της εταιρείας. Επέμεινε όμως ότι η «Siemens» στην Ελλάδα δεν είχε καμία σχέση και απέδωσε τις όποιες ευθύνες στη μητρική εταιρεία.

 Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα η αναφορά του στον Μ. Χριστοφοράκο, καθώς είπε ότι δεν είχε αφήσει καμιά υπόνοια για τις κρυφές του δραστηριότητες. «Επεσα από τα σύννεφα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Κόκκκαλης

 Κόκκκαλης

 Ο Δ. Δενδρινός δήλωσε επίσης άγνοια, απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη, για δύο εταιρείες τεχνικών συμβούλων (Croma και Weavind) με αντικείμενο το C4Ι στις οποίες κατατέθηκαν εμβάσματα ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2004 με προορισμό την Ελλάδα.

 Χθες κατέθεσε για τρίτη φορά και η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου. Η υπεύθυνη του τμήματος διαφάνειας της «Siemens» διέψευσε τον συνήγορό της Αλ. Κούγια, ο οποίος επικαλούμενος μαρτυρία της είχε πει ότι ο Χριστοφοράκος διατηρούσε επαφές με πολιτικούς από όλα τα πολιτικά κόμματα.

 Την επιτροπή απασχόλησε μία ακόμη επιστολή του Χρ. Βερελή στην οποία επαναλαμβάνει ότι εξαιτίας των πρωτοβουλιών που έλαβε η «Siemens» αναγκάστηκε να καταβάλει ποινικές ρήτρες 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ διέψευσε επίσης ότι συνέφαγε ή πως διατηρούσε κοινωνικές επαφές με τον Χριστοφοράκο καθώς και ότι ουδέποτε έλαβε δώρα από τη «Siemens», εκτός από μια συσκευή την οποία κράτησε από ευγένεια, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποίησε.

 Αναφορές για την υπόθεση της «Siemens» έγιναν και στην Ολομέλεια του Σώματος μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων.

 Ο Κ. Μαρκόπουλος (Ν.Δ.) κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει την εξεταστική επιτροπή και να μην παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. «Εμείς έχουμε την πολιτική βούληση και διερευνούμε την υπόθεση, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Καραμανλή την προηγούμενη πενταετία», ήταν η απάντηση του Χρ. Παπουτσή από το ΠΑΣΟΚ.

 Τέλος, άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής στο αίτημα της επιτροπής να γίνει έλεγχος των «πόθεν έσχες» υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων των υπουργείων που είχαν συμβάσεις με τη «Siemens» σε βάθος 20ετίας.

 Ο Φ. Πετσάλνικος διαβίβασε τη σχετική παραγγελία στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου. *

 Εμπάργκο!

 Εμπάργκο στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Siemens, μέχρις ότου η εταιρεία μάς δώσει υπεύθυνα τα ονόματα εκείνων που πήραν τα ποσά και για ποιο έργο τα πήραν, προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

 «Οσο η Siemens πουλάει ό,τι και όσο θέλει στην Ελλάδα τόσο θα μπαίνει «μπλάνκο» σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την αλήθεια της υποθέσεως», υποστηρίζει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=171764

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: