christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Σχεδιάζονται πρωτοφανή σκληρά μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη – του Γιώργου Κωστούρου (Βρυξέλλες)

Posted by christiannaloupa στο Ιουνίου 9, 2010

Ο φόβος και ο τρόμος των διεθνών αγορών που απειλούν τις οικονομίες των κοινοτικών χωρών οδηγούν τους  Υπουργούς Οικονομικών της Ένωσης που συνεδρίασαν σήμερα και χθές στο Λουξεμβούργο, στη λήψη πρωτοφανούς σκληρότητας δημοσιονομικών μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους.

 Στο χορό της λιτότητας μπαίνουν και οι «ισχυροί» της Ευρώπης

 

Η δημοσιονομική εξυγίανση αφορά σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και όχι μόνο σ’ αυτές που εμφανίζουν σήμερα προβλήματα, είπε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ήδη η Γερμανία, πρώτη απ’ όλους, ανήγγειλε σκληρότατα μέτρα λιτότητας με στόχο να πετύχει το 2011 οικονομίες 11 δις. ευρώ και είπε ότι θα κάνει το ίδιο κάθε χρόνο μέχρι και το 2016. «Η πρόκληση για όλους μας είναι να μειώσουμε τα ελλείμματα μας χωρίς όμως να σκοτώσουμε την ανάπτυξη και να μπούμε σε ύφεση», τόνισε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, κ. Σταυράκης, ενώ ο Βέλγος ομόλογος του, Ντιντιέ Ρεντέρς, παρατήρησε ειρωνικά πως πρέπει να αποφύγουμε να πεθάνουμε θεραπευμένοι, δηλαδή να εξαφανίσουμε τα ελλείμματα μας, αλλά να μπούμε σε ύφεση και να αποκτήσουμε  υψηλά ποσοστά ανέργων.

Αυτές είναι και οι πρώτες διαπιστώσεις από τις διαβουλεύσεις των  ΥΠΟΙΚ της Ένωσης που συνεδρίασαν στα πλαίσια της «Ομάδας Δράσης»(Task Force) υπό τον πρόεδρο της Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπέυ, για να  σχεδιάσουν, υιοθετήσουν και υποβάλλουν στα δύο επόμενα ευρωπαϊκά συμβούλια κορυφής στις 17 Ιουνίου και τον προσεχή Οκτώβριο νέα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης που δεν τελειώνει.

Έτσι, οι  ΥΤΠΟΙΚ συμφώνησαν  μεταξύ άλλων στην υιοθέτηση ενός μηχανισμού κυρώσεων και έγκαιρης επέμβασης σε εκείνες τις χώρες μέλη που εμφανίζουν υπερβολικά ελλείμματα. Και μάλιστα, συμφωνήθηκε ο μηχανισμός αυτός να τίθεται σε λειτουργία πριν ακόμη μια χώρα ξεπεράσει το ανώτατο αποδεκτό από το Σύμφωνο Σταθερότητας  όριο του 3% του ΑΕΠ της σε δημοσιονομικά ελλείμματα ή όταν το συνολικό επίπεδο του δημόσιου χρέους της ανέρχεται με ασυνήθιστα γρήγορούς ρυθμούς.

Η σχετική πρόταση συνοδεύεται και από μια συμπληρωματική με βάση την οποία, ο κοινοτικός «συναγερμός» ενεργοποιείται και μια χώρα μπορεί να τεθεί σε επιτήρηση όταν το χρέος της αρχίσει να ξεπερνά το ανώτατο αποδεκτό όριο του 60% του ΑΕΠ της. Οι Υπουργοί δε συμφώνησαν πάντως, στο είδος και το βάρος των κυρώσεων που θα μπορούσαν να επιβληθούν σε μια χώρα που δε συμμορφώνεται στις υποδείξεις, όπως π.χ. η γερμανική ιδέα αναστολής του δικαιώματος ψήφου μιας χώρας στα συμβούλια των υπουργών ή ακόμη η αναστολή κοινοτικών χρηματοδοτήσεων κυρίως από το ταμείο της συνοχής. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η πρόταση για κοινοτικό έλεγχο κάθε εθνικού προϋπολογισμού πριν αυτός τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο κάθε χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν περιέχει στοιχεία ή προσανατολισμούς τέτοιους που οδηγούν την οικονομία  της δεδομένης χώρας εκτός των ορίων του Συμφώνου Σταθερότητας.

Μόνο η Μ. Βρετανία μέχρι στιγμής απέκλεισε  τη δυνατότητα να υποβάλει τον προϋπολογισμό της σε έλεγχο πριν τον καταθέσει στο Κοινοβούλιο της. Μια πρόταση  που διχάζει σήμερα τη Γαλλία και τη Γερμανία, αφορά στο  σχηματισμό μιας οικονομικής «κυβέρνησης» των χωρών της ευρωζώνης που θα διαθέτει δική της γραμματειακή υποστήριξη και  έναν πρόεδρο, κάτι που υποστηρίζει ο  Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Η Γερμανία  υποστηρίζει ότι μια τέτοια «κυβέρνηση» θα πρέπει να καλύπτει όλες και τις 27 χώρες-μέλη ,διότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αφορά μόνο στις χώρες του ευρώ αλλά σε όλες τις κοινοτικές χώρες. Επιπλέον, η Γερμανία είναι διστακτική στην ιδέα σύστασης ενός ακόμη (παρα) οργάνου δίπλα στα τόσα που διαθέτει η Ένωση. Αντίθετος, επίσης, στην ιδέα είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο για καθαρά ιδιοτελείς λόγους, διότι φοβάται ότι με τον κατακερματισμό των διαφόρων κοινοτικών αρμοδιοτήτων η Κομισιόν και κατ’ επέκταση ο ίδιος θα χάσει πολλές από τις σημερινές αρμοδιότητες του.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος της Ένωσης κ.βαν Ρομπέυ που δεν θέλει προβλήματα με την Γερμανία και προτιμά μια ρεαλιστική λύση, να συγκαλεί, δηλαδή, συμβούλια κορυφής των χωρών της ευρωζώνης (σ.σ. έχει ήδη συγκαλέσει δύο τους προηγούμενους μήνες) κάθε φορά  που κρίνεται αναγκαίο για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος που έχει ανακύψει  και όχι να επισημοποιηθούν αυτά τα, νέου τύπου, συμβούλια κορυφής. Ο κ.βαν Ρομπέυ θα υποβάλει στο συμβούλιο κορυφής στις 17 του τρέχοντος μηνός την ενδιάμεση έκθεση του με τις ιδέες και προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι της «Ομάδας Δράσης», αφήνοντας τους 27 ηγέτες να τις συζητήσουν και να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που θα του δώσουν. 

News Time

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=47212

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: