christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Θα εξοντώσουμε τους διαβητικούς, κυρία Κατσέλη; Πώς το βλέπετε; Αίσχος!!!

Posted by christiannaloupa στο Ιουνίου 8, 2010

Παίρνουν τα φάρμακά τους και φεύγουν από την Ελλάδα οι φαρμακευτικές εταιρείες

 

 

 

 

Αλυσιδωτές αποχωρήσεις από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων αναμένεται να επιφέρει το νέο δελτίο φαρμάκου που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομίας. Την απόσυρσή της ανακοίνωσε ήδη η Novo Nordisk που διαθέτει γκάμα προϊόντων για τον διαβήτη. «Αναμένουμε την ίδια κίνηση να κάνουν και άλλες εταιρίες με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε σκευάσματα να γενικευτούν λέει στο Ρ/Θ ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

 

Η νέα τιμολογιακή πολιτική υπαγορεύει μία μέση μείωση στην τιμή των φαρμάκων της τάξης του 25%. «Η μείωση έγινε επίπεδα με αποτέλεσμα κάποια υπερτιμημένα σκευάσματα να διατηρήσουν τα υψηλά περιθώρια κέρδους και άλλα να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές» εξηγεί ο κ. Ευγενίδης     
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας:  

«H Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ με μεγάλη της λύπη σας ενημερώνει για την προσωρινή αναστολή, της διάθεσης φαρμακευτικών της προϊόντων στην Ελλάδα. Η τελευταία θα οδηγήσει σύντομα σε έλλειψη ορισμένων προϊόντων της Novo Nordisk.
Η Novo Nordisk A/S, οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, ως αποτέλεσμα της έκδοσης του νέου δελτίου τιμών. Αυτό υπαγορεύει μια μέση μείωση των τιμών των προϊόντων της Novo Nordisk στην Ελλάδα της τάξης του 25%. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απαξίωση των προϊόντων της, δεδομένου ότι οι τιμές της στην Ελλάδα ήταν ήδη μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη και έτσι, η Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ, θα πρέπει πλέον να λειτουργεί με ζημία, γεγονός που δεν την καθιστά βιώσιμη.
Η Novo Nordisk είναι πεπεισμένη ότι τόσο το δελτίο τιμών όσο και ο τρόπος που υλοποιείται δεν είναι σύννομα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και σύντομα θα ανακληθεί. Για το σκοπό αυτό προχωρούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Η Novo Nordisk είναι δεσμευμένη στην παροχή θεραπευτικών λύσεων για τους ασθενείς στην Ελλάδα και ήδη κινείται για την εξεύρεση λύσης σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ώστε το Ελληνικό υποκατάστημα να καταστεί βιώσιμο και να ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε έλλειψη ορισμένων προϊόντων στην ελληνική αγορά.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ (Link to new page)
Σημαντικές πληροφορίες για ενδεχόμενες ελλείψεις προϊόντων
Η Novo Nordisk είναι πεπεισμένη ότι τόσο το δελτίο τιμών όσο και ο τρόπος που υλοποιείται δεν είναι σύννομα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και σύντομα θα ανακληθεί. Για το σκοπό αυτό προχωρούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Το νέο δελτίο υπαγορεύει μια μέση μείωση των τιμών των προϊόντων της Novo Nordisk στην Ελλάδα της τάξης του 25%. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απαξίωση των προϊόντων μας, δεδομένου ότι οι τιμές μας στην Ελλάδα ήταν ήδη μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη και έτσι, η Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ, θα πρέπει πλέον να λειτουργεί με ζημία, γεγονός που δεν την καθιστά βιώσιμη.
Η Novo Nordisk είναι πεπεισμένη ότι τόσο το δελτίο τιμών όσο και ο τρόπος που υλοποιείται δεν είναι σύννομα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και σύντομα θα ανακληθεί. Για το σκοπό αυτό προχωρούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Η Novo Nordisk είναι δεσμευμένη στην παροχή θεραπευτικών λύσεων για τους ασθενείς στην Ελλάδα και ήδη κινείται για την εξεύρεση λύσης σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ώστε το Ελληνικό υποκατάστημα να καταστεί βιώσιμο και να ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε έλλειψη των ακόλουθων προϊόντων στην ελληνική αγορά:
1. ACTRAPID PENFILL INJ.SOL.FL 5x3ml x 100iu/ml
2. GLUCAGEN HYPOKIT
3. LEVEMIR INJ.SOL. 100u/ml FLEXPEN x 5PF.PEN x 3ml
4. MIXTARD 30 PENFILL INJ.SOL FL 5x3ML
5. MIXTARD 40 PENFILL INJ.SOL FL 5x3ML
6. MIXTARD 50 PENFILL INJ.SOL FL 5x3ML
7. NORDITROPIN SIMPLEXX 5mg
8. NOVOMIX 30 FLEXPEN 5 PF PENx3mlx100u/ml
9. NOVONORM 0,5 mg 120TABS
10. NOVONORM 1,0 mg 120TABS
11. NOVONORM 2,0 mg 120TABS
12. NOVORAPID 1 VIAL 10ml x100u/ml
13. NOVORAPID INJ.SOL FLEXPEN 5 PENx3mlx100u/ml
14. PROTAPHANE PENFILL INJ.SOL.FL 5x3ml
15. TRISEQUENS FC tabl BT X 28
16. VAGIFEM 25μg
17. VICTOZA IN.SO.PFP 6 mg/ml 2 PF PENS x 3ml
 
Συμβουλές προς άτομα με διαβήτη και επαγγελματίες υγείας
Συμβουλεύουμε τους ασθενείς που χρησιμοποιούν τα προαναφερθέντα προϊόντα να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους ώστε να συζητήσουν με το γιατρό τους εναλλακτικές θεραπευτικές λύσεις.
Τους επαγγελματίες υγείας που χρησιμοποιούν για τους ασθενείς τους τα προαναφερθέντα προϊόντα τους προτρέπουμε να ενημερώσουν τους ασθενείς τους για αυτή την κατάσταση και να συζητήσουν μαζί τους πιθανές εναλλακτικές θεραπευτικές λύσεις, στην περίπτωση που εμφανιστεί έλλειψη στο προϊόν που χρησιμοποιούν.
Μέχρι νεοτέρας και λόγω της ανησυχίας της για τα άτομα με διαβήτη που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της στην Ελλάδα, η Novo Nordisk θα διαθέτει απρόσκοπτα ανθρώπινη ινσουλίνη:
• ACTRAPID,
• PROTAPHANE και
• MIXTARD 30
σε φιαλίδια των 10 ml στις μειωμένες τιμές που ορίζονται από το νέο δελτίο τιμών.
Κατανοούμε την αγωνία και πραγματικά λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί στα άτομα με διαβήτη  που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι, παρά τη θέλησή μας, να προχωρήσουμε σε αυτή την απόφαση. Όμως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ελαχιστοποιηθεί η αβεβαιότητα για τα άτομα που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας.»

Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=1740

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: