christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Σε πλήρη αποδιοργάνωση τα νοσοκομεία

Posted by christiannaloupa στο Μαΐου 23, 2010

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Μαΐου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΙΤΟΥ

 Παραλυσία προκαλούν στα νοσοκομεία οι πολύμηνες καθυστερήσεις στο διορισμό των διοικήσεων. Κρίσεις διευθυντών κλινικών, προμήθειες και άλλες υποθέσεις έχουν «μπλοκάρει» με αποτέλεσμα να πέφτει το επίπεδο των υπηρεσιών για τους ασθενείς. Μπορεί οι διοικητές να τοποθετήθηκαν έστω και αργά, ωστόσο δεν έχουν διοριστεί ακόμη τα διοικητικά συμβούλια, γεγονός που προκαλεί δυσλειτουργίες.

 «Ακόμη και οι νέοι διοικητές που διορίστηκαν με καθυστέρηση έχουν… δεμένα τα χέρια. Δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις, π.χ. να παραγγείλουν προμήθειες και εξοπλισμό, εφόσον αυτές δεν έχουν εγκριθεί συνολικά από τη διοίκηση του νοσοκομείου», επισήμανε στον «ΑτΚ» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), Πέτρος Κετικίδης. Σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, δε συγκαλούνται ακόμη διοικητικά συμβούλια, επομένως δε λαμβάνονται αποφάσεις για μακροπρόθεσμα έργα ή παραγγελίες αλλά μόνο για θέματα που άπτονται της καθημερινής λειτουργίας του νοσοκομείου, π.χ. για αναλώσιμα, όπως γάζες ή σύριγγες, και μόνο για μεσοπρόθεσμη κάλυψη. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο »Γ. Γεννηματάς» δεν έχει γίνει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου από τις 20 Απριλίου παρά μόνο μία πριν από λίγες μέρες και αυτή με μοναδικό θέμα να εξουσιοδοτήσουμε το δ.σ. να υπογράφει επιταγές, ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές», τόνισε ο κ. Κετικίδης.

Σε αρκετά νοσοκομεία, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, μείζονα ζητήματα -από προσλήψεις μέχρι παραγγελίες ιατρικών μηχανημάτων και ειδών- έχουν «παγώσει». Πολλοί είναι οι διαγωνισμοί που έχουν καθυστερήσει και πλέον γίνεται… αγώνας δρόμου για να μη χαθούν προθεσμίες από το πρόγραμμα προμηθειών του 2010. «Αρκετές προμήθειες γίνονται με παρατάσεις συμβάσεων ή και επαναδιαπραγματεύσεις τιμών με τις εταιρίες, μέχρι να καταλήξουν οι νέοι διαγωνισμοί. Οι αποφάσεις των διοικητών πρέπει όμως να επικυρώνονται από το δ.σ. Σε πολλά νοσοκομεία λιμνάζουν διοικητικά θέματα που χρειάζονται έγκριση από δ.σ. για να περάσουν από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία ακόμη δεν έχουν συγκροτηθεί, παρόλο που αυτό προβλεπόταν να γίνει έως τις 30 Απριλίου. Η εικόνα είναι πρωτόγνωρη! Οι αλλαγές γίνονταν μέσα σε δυο μήνες και πλέον φτάσαμε στους επτά!», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εξάλλου, σε πολλές νοσηλευτικές μονάδες η παράταση συμβάσεων –που δε συμβαδίζει με τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού- μπορεί να επιφέρει κατασπατάληση χρημάτων. «Ενώ κάποιο νοσοκομείο θα μπορούσε να προμηθευτεί ένα αναλώσιμο είδος σε πιο συμφέρουσα τιμή, είναι πιθανό να χάνει αυτό το όφελος, εφόσον δε γίνεται διαγωνισμός», υποστήριξε ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η οδηγία της υπουργού Υγείας προς κάθε υπηρεσιακό παράγοντα να μην υπογράφει τίποτα, παρά μόνο αποφάσεις που αφορούν σε «εξαιρετικά επείγοντα» θέματα σχετικά με την απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία των μονάδων υγείας δημιούργησε πρακτικά προβλήματα. Οι επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς είναι εμφανείς, λένε οι εργαζόμενοι στις νοσηλευτικές μονάδες. «Καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση, κώλυμα στην προμήθεια επιθεμάτων και άλλων ακριβών υλικών επειδή ορισμένοι διοικητές δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη προέγκρισης της δαπάνης ή παραγγελίας εξωσυμβατικά, είναι μερικά από τα προβλήματα που αγγίζουν τους ασθενείς», ανέφερε ο κ. Κετικίδης.

Και απειλή… λουκέτων

Στο μεταξύ, σε νοσοκομεία της περιφέρειας οι δυσλειτουργίες ήταν πολλές το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι ήδη «αιμορραγούν» εξαιτίας ελλείψεων, ακόμη και σε βασικές ειδικότητες. «Πολλές υποθέσεις είχαν βρεθεί σε εκκρεμότητα όσο δεν υπήρχε διοίκηση στο νοσοκομείο. Οι καθυστερήσεις σε κρίσεις και προσλήψεις δημιούργησαν προβλήματα σε κλινικές. Επειδή έτσι κι αλλιώς, οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες, κλινικές -όπως η Ψυχιατρική- κινδύνεψαν με κλείσιμο. Η κατάσταση πλέον έχει βελτιωθεί», ανέφερε στον «ΑτΚ» ο εκπρόσωπος των γιατρών στο δ.σ. του νοσοκομείου Γιαννιτσών Αμπετ Αλατζάτζ.

Την ίδια ώρα, εμπλοκή παρατηρείται σε προμήθειες και λόγω δυσλειτουργιών της Επιτροπής Προμηθειών του υπουργείου Υγείας, όπως καταγγέλλει ο προεδρεύων του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), Δημήτρης Βαρνάβας: «Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει ολόκληρα νοσοκομεία… ξεμένουν από αναλώσιμα, αφού οι προμήθειες δεν προχωρούν. Το νοσοκομείο Πολυγύρου δε διαθέτει πια σύριγγες! Δανειζόμαστε από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επειδή η Επιτροπή δε δίνει την απαιτούμενη έγκριση! Η κατάσταση είναι απερίγραπτη!». Λειτουργικά προβλήματα σήμαναν και οι κρίσεις που «πάγωσαν» μετά τις εκλογές. «Στη νοσηλευτική υπηρεσία του »Γ. Γεννηματάς» οι κρίσεις διευθυντών έχουν σταματήσει εδώ και δυο χρόνια, η θητεία των διευθυντών έχει λήξει αλλά παραμένουν με ανάθεση, κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει στο διηνεκές», σημείωσε ο κ. Κετικίδης. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το νέο διοικητή Γιώργο Βέργουλα, οι εκκρεμότητες έχουν καλυφτεί και αφορούσαν θέματα ρουτίνας που μπορούσαν να περιμένουν.

Πάντως, η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων (opengov) που προχωρά με αργούς ρυθμούς έχει…χτυπήσει και τα ασφαλιστικά ταμεία! Δεν είναι τυχαίο ότι οι φωνές διαμαρτυρίας είναι πολλές για το γεγονός ότι, ενώ τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό, ακόμη δεν έχει οριστεί νέα διοίκηση στα ασφαλιστικά ταμεία.

aggelioforos.gr

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=43594

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: