christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Τα «τρικ» του κ. Ρέππα και η δικαιοσύνη – του Γιώργου Παπανικολάου

Posted by christiannaloupa στο Μαΐου 20, 2010

Αποστολή: Νίκος Καραβαζάκης

Δημοσιεύθηκε: 07:51 – 20/05/10 

Μόλις προχθές η Δικαιοσύνη έστειλε στη Βουλή τον φάκελο με την ανακριτική έρευνα για την υπόθεση των άγονων γραμμών. Πρόκειται για μια υπόθεση που βγήκε στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, οι καταγγελίες του οποίου προκάλεσαν αυτεπάγγελτα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Η ουσία των καταγγελιών του κ. Βγενόπουλου είναι ότι, ενώ η Ολυμπιακή είχε καταθέσει προσφορά για 15 άγονες γραμμές, χωρίς κανένα τίμημα, τελικά τις ίδιες αυτές γραμμές τις πήραν άλλες εταιρίες έναντι τιμήματος που επιβάρυνε το Δημόσιο με κόστος 2,2 εκατ. ευρώ.


Ποσό που, για να δώσουμε και μία άλλη διάσταση, καθώς έχουμε πάθει σχετική «ανοσία» στους ξερούς αριθμούς, ισοδυναμεί με τις μειώσεις στις συντάξεις μερικών χιλιάδων συνταξιούχων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε ότι δεν υπήρχαν στον διαγωνισμό καθόλου ποιοτικά κριτήρια, γεγονός που επιβραβεύει την ανάληψη του έργου από παλαιά και ρυπογόνα αεροσκάφη, αλλά και το γεγονός ότι επιτράπηκε η συμμετοχή σε εταιρίες χωρίς αεροσκάφη, με την προοπτική να τα νοικιάσουν από τρίτους!
Ο κ. Βγενόπουλος είχε στραφεί τότε κατά του αρμόδιου υφυπουργού κ. Νίκου Σηφουνάκη, ωστόσο η «μπάλα» της δικαστικής έρευνας έφτασε τελικά στον προϊστάμενο υπουργό κ. Δ. Ρέππα, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Κι όχι άδικα, βεβαίως. Όχι μόνο είναι ο προϊστάμενος υπουργός, αλλά τότε έσπευσε και να καλύψει τον υφυπουργό του πλήρως, παρότι την ίδια ώρα έστελνε την υπόθεση στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λ. Ρακιντζή.

Αυτός ο φαινομενικός «διχασμός» λόγων και έργων (από τη μία καλύπτω πλήρως και… προκαταβολικά τον υφυπουργό μου κι από την άλλη στέλνω την υπόθεση για έρευνα) ήταν απλώς το πρώτο από τα επικοινωνιακά «τρικ» του κ. Ρέππα, σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Τρικ» διότι όπως αποδείχτηκε ο κ. Ρακιντζής ήταν εξαρχής… αναρμόδιος να εξετάσει την υπόθεση.

Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον κ. Ρέππα να περάσει στο επόμενο επικοινωνιακό «τρικ».

Λαμβάνοντας μια επιστολή από τον κ. Ρακιντζή, έσπευσε να την παρουσιάσει ως «πόρισμα» που δεν απέδιδε καμία ευθύνη, οπότε τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός του έσπευσαν να δηλώσουν ότι ήρθε η ώρα να ζητήσει… συγγνώμη ο κ. Βγενόπουλος.

Στην πράξη, όμως, αυτό που έστειλε ο κ. Ρακιντζής ήταν ένα … «μη πόρισμα», κατά δική του μάλιστα δήλωση!

Ο ίδιος με όσα είπε δημοσίως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι αρμόδιος να εξετάσει πολιτικές ευθύνες (καθότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Βουλής) ούτε όμως και την… ουσία του διαγωνισμού, επί της οποίας μάλιστα παρέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Μηδέν εις το πηλίκο», λοιπόν, από την ενέργεια του κ. Ρέππα, για κακή τύχη του οποίου στην υπόθεση ενεπλάκη αυτεπάγγελτα η ελληνική δικαιοσύνη. Και έπειτα από κάποιους μήνες η Δικαιοσύνη κατέληξε να στείλει την υπόθεση στη Βουλή, αφού ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε με υπουργική απόφαση και ευθύνη του κ. Ρέππα.

Εντούτοις, ο ίδιος προχθές κατέφυγε σε ένα ακόμη επικοινωνιακό «τρικ», για να διασκεδάσει την αίσθηση της κοινής γνώμης, «τρικ» όμως σαφώς πολύ βαρύτερο από τα προηγούμενα.

Διότι με τις προχθεσινές δηλώσεις του αμφισβητεί τις ενέργειες της (ανεξάρτητης, θυμίζουμε) Δικαιοσύνης και κάνει λόγο για προσπάθεια να προκληθεί… «σύγχυση» και «δημιουργία εντυπώσεων», προφανέστατα από τους… δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση!

Ενώ δηλαδή η Δικαιοσύνη, έχοντας σκοντάψει στην υπογραφή της απόφασης από υπουργό (τον κ. Ρέππα) στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή «αμελλητί», προκειμένου να γίνει η πολιτική αλλά και ποινική έρευνα απόδοσης ευθυνών (με βάση τον περιβόητο πλέον νόμο «περί ευθύνης υπουργών»), ο κ. Ρέππας αμφισβητεί τώρα την ίδια τη νομική διαδικασία, διότι έπρεπε, λέει, πρώτα να καταλήξει η Δικαιοσύνη αν υπάρχουν ευθύνες υπουργού και… μετά να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία και θα… ξανααποφάσιζε, αφού αυτό τελικά ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Όλα αυτά συμβαίνουν, θυμίζουμε, με φόντο τη διαπιστωμένη οργή της ελληνικής κοινωνίας, που στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον μερίδας του πολιτικού συστήματος και δείχνει να αποστρέφεται τη σημερινή όψη πληθώρας πολιτικών.

Κατά τον κ. Ρέππα, όλα αυτά μάλλον δεν έχουν σημασία. Κατά τον κ. Ρέππα, άλλωστε, είναι επίσης προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που πετάχτηκαν από το παράθυρο 2,2 εκατ. ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων (μέσω «νομικών ερμηνειών» για τον διαγωνισμό), σε μια περίοδο όπου το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χωρίς ξένη βοήθεια.

Το ερώτημα όμως πλέον δεν είναι τι θα κάνει, τι θα πει ή τι πιστεύει ο κ. Ρέππας – και ο υφιστάμενός του κ. Σηφουνάκης. Άλλωστε, τα επικοινωνιακά «τρικ» από κάποια στιγμή και μετά χάνουν τη σημασία τους.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι συνάδελφοί τους βουλευτές και υπουργοί τώρα που η υπόθεση, είτε αυτό αρέσει στον κ. Ρέππα είτε όχι, ήρθε στη Βουλή.

Κι αυτό θα περιμένει να δει η κοινή γνώμη.

EURO2day
Advertisements

2 Σχόλια to “Τα «τρικ» του κ. Ρέππα και η δικαιοσύνη – του Γιώργου Παπανικολάου”

 1. ΑΡΤΕΜΙΣ said

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ. Ο Κος ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ »ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ» ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΤΑΝ. ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΕΙ, ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ ΣΑΝ ΝΕΟΣ » ΣΩΤΗΡ» ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ????? ΓΙΑΤΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ. ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ »ΣΩΣΕΙ»????????????

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: