christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Χρυσό «πάρτυ»και στα ΕΛΤΑ!!!

Posted by christiannaloupa στο Μαΐου 19, 2010

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Oργιο σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ σε ταξίδια (υπαρκτά και ανύπαρκτα), σε καλλυντικά, διασκεδάσεις σε κέντρα πολυτελείας στην Αράχοβα, στο Καρπενήσι, στην Ερέτρια, στη Βουλιαγμένη, παράνομες απευθείας αναθέσεις έργων- ανάμεσά τους και στη Siemens-, στημένοι διαγωνισμοί προμηθειών, ανακαινίσεις εξοχικών οικιών και κατασκευές πισίνων ζητείται τώρα να ελεγχθούν ύστερα από καταγγελίες στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γ. Σχοινιωτάκης με έγγραφό του προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών επισυνάπτει καταγγελίες με τις οποίες ζητείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί συνολικά 84 στελεχών των ΕΛΤΑ, στην περίοδο 2004-2009, τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών της προηγούμενης διοίκησης και «80 golden boys και golden girls », ώστε, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «να ελεγχθεί η περιουσιακή τους κατάσταση (ακίνητα, κινητά, αξιόγραφα πάσης φύσεως, συμμετοχή σε επιχειρήσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ.)».

Κάτι δεν πήγαινε καλά
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκης  κάλεσε τους ορκωτούς λογιστές να εισέλθουν στα ΕΛΤΑ και να «κάνουν φύλλο και φτερό» τα οικονομικά τους στοιχεία επειδή οι καταγγελίες είναι σοβαρές. Ο νέος πρόεδρος των ΕΛΤΑ κ. Π. Βουρνάς αποκάλυψε στο «Βήμα» ότι ήδη απολύθηκε ένα διευθυντικό στέλεχος και ότι όλη η υπόθεση συντόμως θα οδεύσει προς τον εισαγγελέα. Ο κ. Βουρνάς δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, είχαμε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στα ΕΛΤΑ. Πώς είναι δυνατόν από 7 εκατ. ευρώ κέρδη που παρουσίαζαν τα ΕΛΤΑ το ……….2004 να φθάσουν το 2009 στα 37 εκατ. ζημιές;».

ΕΛΤΑ και Siemens
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος , ο οποίος είναι ένας από τους παραλήπτες του εγγράφου του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δήλωσε στο «Βήμα» ότι «τα πράγματα ήδη έχουν πάρει τον δρόμο τους για τους ενδεικνυόμενους ελέγχους και την απόδοση ευθυνών».

Οι «αμαρτίες» των Ελληνικών Ταχυδρομείων δεν έχουν τέλος, αφού στο έγγραφο ζητείται να υπάρξει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακούς) και έλεγχος των καταγγελιών για:

* Τα 100 εκατ. ευρώ των διαγωνισμών των ΕΛΤΑ, αφού κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.

* Το υβριδικό ταχυδρομείο στη Siemens, που δόθηκε χωρίς διαγωνισμό, να ελεγχθεί αν έχει λειτουργήσει.

* Τον ρόλο που έπαιξε σύζυγος στελέχους που είχε τοποθετηθεί στην Επιτροπή Προμηθειών που ήταν και πρώην στέλεχος της Siemens.

* Τα χρήματα που δόθηκαν για το έργο «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αν είχε γίνει ή όχι διαγωνισμός. Και τα ταχυδρομεία έχουν τον Μπάμπη τους
Στο έγγραφο με το οποίο ζητούνται έλεγχοι προκύπτει ότι και τα ΕΛΤΑ έχουν τον δικό τους… Μπάμπη, αφού υπήρξαν καταγγελίες «για δεκάδες διπλοπληρωμένα τιμολόγια για καύσιμα και για ανύπαρκτα ταξίδια», όπως συνέβη με τον… Μπάμπη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οπως επίσης ζητείται να υπάρξει έλεγχος για να διαπιστωθεί «ποιο ποσό πήγε για ανακαινίσεις σπιτιών, προσωπικές γιορτές, πάρτι, καλλυντικά, ταξίδια και έξοδα για οικογενειακές διακοπές και ταξίδια».

Ο γενικός επίτροπος ζητεί ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών: «Για τις πράξεις και τις αποφάσεις σας επί των άνω ελεγκτικών θεμάτων και περί τυχόν καταλογισμών που θα αποφασίσετε σχετικώς».

Τα 5 ερωτήματα που θέτει το Ελεγκτικό Συνέδριο
1 Πώς ξαφνικά τα 7 εκατ. ευρώ κέρδη, με την αλλαγή της κυβέρνησης έγιναν 37 εκατ. ζημιές.

2 Ποιες είναι οι αμοιβές των 80 golden boys και golden girls και τι έργο έκανε ο καθένας τους.

3 Αν υπήρξαν αμοιβές που υπερέβαιναν τις αμοιβές του προέδρου και πόσα θα πρέπει να επιστραφούν.

4 Τι έγιναν τα αποθεματικά των 60 εκατ. ευρώ. 5 Πόσο στοίχισαν στους φορολογούμενους οι δεκάδες, όπως καταγγέλλεται, εκδηλώσεις σε κέντρα και ξενοδοχεία πολυτελείας (Βaraonda, Cine Ψυρρή, Αράχοβα, Μοντάνα Καρπενήσι, Ερέτρια, Βουλιαγμένη, Καισαριανή και πολλά άλλα στην Αθήνα και αλλού). Δίνεται επιπλέον εντολή να ελεγχθεί η Διεύθυνση Οικονομικών όπου υπάρχουν αποδείξεις από πάγιες προκαταβολές και αποφάσεις και ακόμη να εξακριβωθεί αν υπήρξε ως τώρα κάλυψη αυτών των δαπανών.

EΛΛHNIKO KAΦENEIO

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: