christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Ο Γιώργος Νικητιάδης νέος υφυπουργός πολιτισμού

Posted by christiannaloupa στο Μαΐου 19, 2010

Ο Γιώργος Νικητιάδης, βουλευτής Δωδεκανήσου, είναι τελικά ο βουλευτής που θα αντικαταστήσει την Άντζελα Γκερέκου στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, μετά την παραίτηση της, που ακολούθησε την αποκάλυψη φορολογικών ατασθαλιών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ του συζύγου της, Τόλη Βοσκόπουλου.
Το όνομα του κ. Νικητιάδη ήταν ανάμεσά σ’ αυτά που συζητούνταν τις τελευταίες ώρες για τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού. Τα σενάρια που οργίαζαν από προχθές και μέχρι την τελευταία στιγμή, ήθελαν υποψήφιους για την πλήρωση της θέσης που άφησε ορφανή η κα Γκερέκου να προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο χώρο του θεάματος, άφηναν όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο και για εκπλήξεις.
 Έτσι, τα πρόσωπα που ακούστηκαν ως υποψήφια για τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, ήταν η παραγωγός ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ Μάγια Τσόκλη, η Άννα Νταλάρα (σύζυγος του γνωστού ερμηνευτή και ξαδέλφη του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση), ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος και -ο τελικά επιλαχών- βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης. Ονόματα που επίσης ακούστηκαν ήταν αυτό του Χρήστου Αηδόνη και του Βασίλη Τόγια, ενώ ακούστηκε επίσης ότι μπορεί να κράταγε την αρμοδιότητα του Τουρισμού ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
Η επιλογή του Γιώργου Νικητιάδη έγινε με το σκεπτικό ότι γνωρίζει τα θέματα του Τουρισμού, με τα οποία θα ασχοληθεί.
Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού
Ο Γιώργος Νικητιάδης γεννήθηκε το 1953……
στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από µετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο της ∆ωδεκανήσου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια εισήλθε στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1976.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως φοιτητής της Νοµικής Σχολής συµµετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα αναπτύσσοντας δραστηριότητα στις καταλήψεις της Νοµικής Σχολής και στο Πολυτεχνείο. Αµέσως µετά την πτώση της δικτατορίας εκλέγεται στην πρώτη αιρετή ∆ιοικούσα Επιτροπή της Ένωσης ∆ωδεκανησίων Σπουδαστών.
Το 1976 µετέβη στις Η.Π.Α για µεταπτυχιακές σπουδές. Έλαβε πτυχίο LLM (Master’s) από το Πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης στις ∆ιεθνείς Σχέσεις στην Εγκληµατολογία και τη Σωφρονιστική. Στην Αµερική, κατά τη διάρκεια των σπουδών του και ενώ παραλλήλως εργαζόταν, συµµετείχε ενεργά στους Ελληνικούς Φοιτητικούς Συλλόγους των Αµερικανικών Πανεπιστηµίων και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Συνοµοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών. Παραλλήλως συµµετείχε ενεργά στη Νισυριακή Νεολαία, στο Σύλλογο Κώων και στη ∆ωδεκανησιακή Οµοσπονδία.
Την ίδια περίοδο εργάσθηκε στην Ελληνική ηµερήσια δηµοκρατική εφηµερίδα «ΠΡΩΪΝΗ» της Νέας Υόρκης όπου διακρίθηκε για τη µαχητική δηµοσιογραφία που ασκούσε.
Επανερχόµενος στην Ελλάδα το 1981 άρχισε να ασκεί δικηγορία και σήµερα είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, έχοντας δημιουργήσει ένα από τα πιο επιτυχηµένα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.
Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού «ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ» το οποίο γνώρισε µεγάλη επιτυχία στη ∆ωδεκάνησο. Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι από τα ιδρυτικά µέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ∆ιατέλεσε Γραµµατέας της Συντονιστικής Επιτροπής της «Oργάνωσης Χώρου ∆ουλειάς ∆ικηγόρων» και Γραµµατέας της Τοµεακής Επιτροπής Νοµικών Οικονοµολόγων για πολλά έτη.
Υπήρξε µέλος του Τοµέα Επιστηµόνων, του Τοµέα Απόδηµου Ελληνισµού, του Τοµέα ∆ιεθνών Σχέσεων και του Τοµέα Συνδικαλισµού και Μαζικών Χώρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης, είχε εκλεγεί µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ µέσα από τις διεργασίες του 6ου Συνεδρίου.
Την περίοδο 2001-2002 διατέλεσε Γενικός Γραµµατέας ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αποκέντρωσης. Παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στη ∆ωδεκάνησο.
Είχε διαρκή συµµετοχή στα κοινά της ∆ωδεκανήσου µε συχνή αρθρογραφία στον τοπικό τύπο, πολιτικές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα Ενηµέρωσης. Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη εξέδωσε βιβλίο του µε τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ∆ώδεκα Θέσεις ∆Ω∆ΕΚΑΝΗΣΟΣ ∆ώδεκα Όνειρα» το οποίο προλογίζει ο πρώην Υπουργός Τουρισµού του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ν. Σκουλάς και του οποίου έχει ήδη πραγµατοποιηθεί η τέταρτη έκδοση.
Είναι µέλος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Συλλόγου Κώων της Αθήνας, του Συλλόγου Νισυρίων της Αθήνας και της ∆ωδεκανησιακής Οµοσπονδίας. Υπήρξε µέλος του Ανώτατου ∆ιεθνούς Συµβουλίου Επιλύσεως ∆ιεθνών ∆ιαφορών της FIFA (∆ιεθνής Οµοσπονδία Ποδοσφαιρικών Σωµατείων).
Στις εθνικές εκλογές του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ .Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και με απόφαση του Προέδρου Γ. Παπανδρέου, στις 30 Μαίου 2008, ορίσθηκε Γραμματέας του Τοµέα Τουρισµού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Blog: OSTRIA

Διαβάστε περισσότερα: http://ostria-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_19.html#ixzz0oNvhSF5X

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ο Γιώργος Νικητιάδης νέος υφυπουργός πολιτισμού”

 1. ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑΛΑΚΗΣ said

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Πάτμου διοργανώνει συναυλία τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, ώρα 21:30 μμ, στον Ιερό χώρο της Αποκάλυψης με την Μαρία Αναματερού στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης των νέων στο νησί μας.

  Θα ήταν τιμή να παραβρεθείτε στην εκδήλωση μας.

  Πρόεδρος TO.ΣΥ.Ν
  Δήμου Πάτμου

  Τσαμπαλάκης Νικήτας
  Τηλ. 6948955610

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: