christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Φρένο στο πάρτι με τα ακίνητα του Κοινοβουλίου! – Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταβάλλονται ετησίως σε μισθώματα! – Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

Posted by christiannaloupa στο Μαΐου 13, 2010

 

 

 

Το εκρηκτικό κλίμα που προσλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις σε βάρος των πολιτικών, και ειδικότερα του Κοινοβουλίου, φαίνεται να έχει ήδη τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», δρομολογούνται άμεσα δραστικές περικοπές της σπατάλης που αθορύβως διέκρινε τη λειτουργία του ναού της Δημοκρατίας: Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να δοθεί τέλος και στο «πάρτι των ακινήτων», μέσω του οποίου η ελληνική Βουλή μοίραζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο!

Χθες, παράλληλα, ανακοινώθηκε η απόφαση για περαιτέρω περικοπή των λεγόμενων 15ου και 16ου «μισθών» των υπαλλήλων της Βουλής. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η μείωσή τους έως και 48%, η φορολόγηση του υπολοίπου και καταβολή του, πλέον, ισόποσα στους δώδεκα «κανονικούς» μισθούς. Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρόσφατα καταβάλλονταν δύο φορές τον χρόνο (άνοιγμα και κλείσιμο συνόδων Βουλής) ως μπόνους που ισοδυναμούσε με αφορολόγητες μηνιαίες αποδοχές κάθε φορά.

Οσον αφορά τα κτίρια: Προτεραιότητα, κατ’ αρχάς, δίνεται στο να σταματήσει η ενοικίαση ισογείου στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος για τη Βουλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μηνιαίο ενοίκιο ανερχόταν σε 50.000 ευρώ! Το γεγονός λέγεται πως εξόργισε τον πρόεδρο της Βουλής μόλις ενημερώθηκε για το ύψος του μισθώματος. Και ότι αποτέλεσε την αφορμή για να ζητήσει πλήρη επανεξέταση όλων των σχετικών δαπανών, με κατεύθυνση τη δραστική περικοπή τους.

Εν μέσω κρίσης…

Το ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο χώρο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, πάντως, υπό το φως σχετικής δήλωσης που έκανε μόλις προ ολίγων μηνών ο προκάτοχος του κ. Πετσάλνικου, κ. Δ. Σιούφας: «Αναδιαπραγματευτήκαμε το μίσθωμα του εκθετηρίου της Μητροπόλεως, με τη διοίκηση της ΔΕΗ, επιτυγχάνοντας μείωση συνολικά κατά 252.000 ευρώ, ήτοι κατά 30%», είπε ο πρώην πρόεδρος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δηλαδή η κρίση της ελληνικής οικονομίας προσλάμβανε ήδη διαστάσεις Τιτανικού και επισήμως! Μια απλή πράξη αριθμητικής αναδεικνύει το ύψος του αρχικού μισθώματος, πριν από τη διά χειρός Σιούφα αποφασισθείσα «μείωση».

Η περίπτωση του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι μοναδική. Υπάρχει πληθώρα κτιρίων των οποίων η μίσθωση και η εκμετάλλευση από τις κατά καιρούς «διοικήσεις» της Βουλής χρήζουν προφανώς ουσιαστικής έρευνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πετσάλνικος έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συλλογή των σχετικών στοιχείων και αυτή την περίοδο εξετάζεται και νομικά η δυνατότητα ακόμα και να «σπάσουν» τα σχετικά συμβόλαια – εκτός από εκείνα των οποίων η ισχύς λήγει άμεσα.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο η πίεση που ασκείται ασφυκτικά από την κοινωνία γι’ αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πίεση με τη μορφή «τσουνάμι» ασκείται και εκ των έσω, καθώς τμήμα των υπαλλήλων της Βουλής -υπό το βάρος της κριτικής την οποία δέχονται για τις αποδοχές και τα προνόμιά τους, αλλά και των μειώσεων που αυτά υφίστανται το τελευταίο διάστημα- θέτει ανεπισήμως έως τώρα αλλά μετ’ επιτάσεως το θέμα.

Ενα εξ αυτών των «περίεργων» κτιρίων εμφανίζεται να είναι και εκείνο που βρίσκεται στον αριθμό 23 της Φιλελλήνων. «Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο με συνολική επιφάνεια 1.500 τ.μ., που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί ως πινακοθήκη, εντευκτήριο και γραφεία τέως βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπαλλήλων», διαβάζουμε σε επίσημο έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων. Για το συγκεκριμένο κτίριο, λοιπόν, διαβάζουμε στον τελευταίο προϋπολογισμό ότι δεσμεύεται κονδύλι ύψους 180 χιλιάδων ευρώ «για την ανακαίνισή του», καθώς και άλλα 165 χιλ. ευρώ ως αμοιβή φυσικών προσώπων για «την εκπόνηση μελέτης ανακαίνισης» του ιδίου κτιρίου! Στον προϋπολογισμό του 2009 είχαν εγγραφεί για το ίδιο κτίριο άλλες 150 χιλιάδες ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, και μόνο μέσα σε δύο χρόνια: 495.000 ευρώ!

Συνολικά για «αμοιβές για συντήρηση και επισκευή κτιρίων και λοιπών μόνιμων εγκαταστάσεων» στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 2.800.000 ευρώ (έναντι 3,2 εκατ. ευρώ του 2009). Από τα αξιοσημείωτα είναι, φυσικά, ότι ο συγκεκριμένος κωδικός του προϋπολογισμού της Βουλής, με τα διακριτικά Κ.Α.0851, είχε πιστώσεις το 2007 που ανέρχονταν στα 11.219.400 ευρώ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_12/05/2010_400665

 
 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: