christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Πρόταση για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών κομίζει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα

Posted by christiannaloupa στο Μαΐου 13, 2010

Δέκα συμφωνίες στο τραπέζι


ΑΠΕ
Οι κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντησή τους
Αθήνα 
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Δέκα συμφωνίες στο μεικτό ελληνοτουρκικό συμβούλιο συνεργασίας  (13/5/2010)
 

Την πρόθεσή του να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών επιβεβαιώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται από την Παρασκευή την Αθήνα, επιχειρώντας να περάσει μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης στο πνεύμα των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», που προωθεί τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα. 

 Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Ερντογάν επιβεβαίωσε την παραμονή της επισκέψεώς του ότι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει στην Αθήνα είναι «και η μείωση των εξοπλισμών, διότι και οι δύο χώρες έχουν τεράστιες αμυντικές δαπάνες και μ’ αυτό τον τρόπο θα πετύχουν μεγάλη εξοικονόμηση».

Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρωθυπουργός πρότεινε, στην ίδια συνέντευξη, να πετούν άοπλα τα μαχητικά. «Αυτά τα μαχητικά αν πρέπει να υπερίπτανται του Αιγαίου, δεν πρέπει να φέρουν πυραύλους ή άλλα όπλα. Να υπερίπτανται χωρίς αυτά. Τότε τα αεροσκάφη δεν θα είναι μαχητικά, αλλά ειρηνικά. Να υπερίπτανται άοπλα και έτσι να συμμετέχουν στις ασκήσεις» είπε.

Για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε το δόγμα «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές μας» και σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε: «Στο θέμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου ευελπιστώ ότι πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία συζήτησης ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Σ’ αυτό το σημείο όμως, πρέπει να υπογραμμίσω κάτι: το πώς θα αντιληφθεί καθένας μας τη θάλασσα του Αιγαίου. Θα δούμε το Αιγαίο ως μια θάλασσα που μας χωρίζει ή μια θάλασσα που μας ενώνει; Ως πρωθυπουργός της Τουρκίας πιστεύω ότι το Αιγαίο πρέπει να μην είναι μια θάλασσα που μας χωρίζει. Να είναι μια θάλασσα που μας ενώνει και αν επικρατήσει αυτή η αντίληψη το Αιγαίο θα αποτελέσει μια θάλασσα ειρήνης. Και όταν συμβεί αυτό, ούτε η Ελλάδα ούτε η Τουρκία θα αντιμετωπίζει η μία την άλλη με καχυποψία. Και οι δύο χώρες έχουμε ανάγκη από αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και ειρήνη» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι μόνιμα και θα τα ξεπεράσει, υπενθύμισε ότι και η χώρα του είχε αντίστοιχα προβλήματα στη δεκαετία του ’90 και το 2001 και εξέφρασε την πρόθεσή του «εμείς ως γείτονες να βοηθήσουμε».

«Οι οικονομίες αλληλοσυμπληρώνονται» είπε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες των δύο χωρών θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα του τουρισμού, τον οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό κεφάλαιο» και για τις δύο χώρες. «Αν οι δύο χώρες συνεργαστούν, θα ωφεληθούμε αμοιβαία» συμπλήρωσε.

Τον κ. Ερντογάν θα συνοδεύει στην Αθήνα το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συμμετάσχει στο νέο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας, καθώς και εκατό και πλέον επιχειρηματίες. Την Παρασκευή αναμένεται να υπογραφούν δέκα συμφωνίες που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας τόσο στον τομέα της οικονομίας με αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η Αθήνα, από την πλευρά της επιβεβαιώνει ότι «ήδη γίνεται μια προεργασία σε πολλά επίπεδα, όπου θα υπογραφούν συμφωνίες ανάμεσα στους αρμόδιους υπουργούς. Και φυσικά θα υπάρχουν συζητήσεις και όποιες αποφάσεις ληφθούν σε όλα τα επίπεδα, θα ανακοινωθούν», όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, η κυβέρνηση θεωρεί ότι «θα είναι όχι απλώς μια θεμιτή συμφωνία, όποτε γίνει, αλλά και επιβεβλημένη με την παγκόσμια οικονομική κρίση που διερχόμαστε και προσλαμβάνουμε ως χώρες».

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πολλά χρήματα του ελληνικού και του τουρκικού λαού, αντί να πηγαίνουν σε άλλες δράσεις, πηγαίνουν στους εξοπλισμούς. Από κει και πέρα, όμως, οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ περιορισμένες, είναι πολύ αυστηρές» τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

To πρόγραμμα της επίσκεψης

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι δέκα υπουργοί με τις συζύγους τους που θα συνοδεύουν τον Τούρκο πρωθυπουργό έφθασαν στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ο κ. Ερντογάν φθάνει το πρωί της Παρασκευής για να γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Θα ακολουθήσει συνάντησή με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (12:30 μ.μ.), ενώ κατόπιν θα δει τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον αρχηγό της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα της Παρασκευής (4:00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο «Χίλτον» η μεικτή συνεδρίαση των 17 Ελλήνων και Τούρκων υπουργών που συμμετέχουν στο Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας, υπό την προεδρία των Γ.Παπανδρέου και Τ.Ερντογάν.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου (6:00 μ.μ.) θα ακολουθήσει το ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ (7:15 μ.μ.), πάλι υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν οι 100 επιχειρηματίες που φέρνει μαζί του ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Το βράδυ (9:00 μ.μ.) ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ερντογάν και της συζύγου του.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1136340&lngDtrID=244

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: