christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Επαναστατικός Αγώνας:Νομικά «όπλα» από τον Κορτέση – Αλλοθι επικαλέστηκε ο Σταθόπουλος

Posted by christiannaloupa στο Απρίλιος 18, 2010

Ο Χρ. Κορτέσης δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν θα απολογηθεί εάν δεν εξειδικευτούν οι εναντίον του κατηγορίες «E» 17/4
 

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες ακόμα δύο κατηγορούμενοι, που φέρονται ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», μετά τις απολογίες τους στη 19η ανακρίτρια. Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα που αφορούν τα 16 «χτυπήματα» της οργάνωσης, που τους αποδίδονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Χρ. Κορτέσης και ο Ευ. Σταθόπουλος που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Ο Χρ. Κορτέσης και ο Ευ. Σταθόπουλος που κατηγορούνται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»

Με νομικά όπλα απέκρουσε τις κατηγορίες ο Χριστόφορος Κορτέσης, ενώ αρνήθηκε πλήρως κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και επικαλέστηκε άλλοθι ο Ευάγγελος Σταθόπουλος.

Νομικά «όπλα» από τον Κορτέση - Αλλοθι επικαλέστηκε ο Σταθόπουλος

Συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Κορτέσης κατέθεσε στην ανακρίτρια μέσω των συνηγόρων του αίτηση, με την οποία δήλωνε ότι δεν θα απολογηθεί αν δεν «εξειδικευτούν και συγκεκριμενοποιηθούν οι εναντίον του κατηγορίες». Με την αίτησή του ζήτησε την «ακύρωση του κατηγορητηρίου ως απολύτως αόριστου και την απαγγελία συγκεκριμένης κατηγορίας ώστε να μη στερηθεί το δικαίωμα απολογίας».

Σε διαφορετική περίπτωση ο κατηγορούμενος ζήτησε να απαλλαγεί. Η ανακρίτρια απέρριψε την αίτηση και οι συνήγοροί του δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι θα προσφύγουν άμεσα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο επαναφέροντας το αίτημά τους εκεί. Μεταξύ άλλων στην αίτηση Κορτέση αναφερόταν ότι «…δεν αρκεί στο κατηγορητήριο που απαγγέλλει ο ανακριτής να γίνεται περιγραφή του βιοτικού συμβάντος που τυποποιείται από τον νόμο ως αδικήματος, ούτε αρκεί η αφοριστική αναφορά ότι «τέλεσες το τάδε έγκλημα» μόνος, είτε από κοινού με άλλους.

Αντίθετα πρέπει να εκτίθενται με λεπτομέρεια, πληρότητα και σαφήνεια τα υλικά γεγονότα που συγκροτούν τη συμμετοχή του κατηγορούμενου στην τέλεση της πράξης» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Στο κατηγορητήριο που μου απαγγείλατε, πανομοιότυπο με των συγκατηγορουμένων μου, απλά αναφέρονται όλες οι πράξεις των οποίων ευθύνη ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας» χωρίς να αναφέρεται πώς με συνδέετε με αυτές…»». Στην αίτησή του επικαλείται σχετικά τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στην απολογία του στην ανακρίτρια, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω των αγώνων του και των κοινωνικών του σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Νίκο Μαζιώτη που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι είχε πολλά χρόνια φιλική σχέση με το Νίκο Μαζιώτη και μιλούσαν στο τηλέφωνο ωστόσο, όπως είπε, τίποτα το ενοχοποιητικό δεν προκύπτει από τις συνομιλίες τους. Ως άλλοθι επικαλέστηκε δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα που είχε, τα οποία τον κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια ακινητοποιημένο.

Αναφέρθηκε στο πρώτο ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του, όπου, όπως υποστήριξε, είχε ακινητοποιηθεί από το 2001 μέχρι το 2004. Ενώ τη δεύτερη φορά που τραυματίστηκε έμεινε εκτός από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. «Αυτά τα αναφέρω ενδεικτικά», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια «για να καταλάβετε ότι δεν μπορούσα να έχω πάρει μέρος σε αυτά, για τα οποία με κατηγορείτε».

Επίσης υποστήριξε ότι ήταν υπόδικος για επεισόδια που είχαν συμβεί σε ροκ συναυλία με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας δύο φορές τον μήνα. Ωστόσο, όπως είπε, αθωώθηκε για την υπόθεση αυτή το 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο της ανακρίτριας φτάνουν συνέχεια στοιχεία από τα ευρήματα των αστυνομικών αρχών και της Αντιτρομοκρατικής ενώ, όπως επισήμαναν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, κανένα από τα καινούργια στοιχεία δεν έχει γνωστοποιηθεί στους πελάτες τους με αποτέλεσμα να έχουν απολογηθεί και προφυλακιστεί χωρίς να γνωρίζουν το υλικό της δικογραφίας.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: