christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Πώς να καταχωρίσετε ηλεκτρονικά τις αποδείξεις – ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Posted by christiannaloupa στο Φεβρουαρίου 3, 2010

23/1
Πώς να καταχωρίσετε ηλεκτρονικά τις αποδείξεις

Τέσσερις υπηρεσίες online και offline για μεγαλύτερη διευκόλυνση προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους. Mε τη χρήση αυτών των σελίδων προσφέρεται η δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων προκειμένου, όταν χρειαστεί, να αποσταλούν εύκολα στην εφορία.

 

Toυ Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr

Ψηφιακή και διαδικτυακή λύση στο πρόβλημα της καταχώρισης και της ομαδοποίησης των αποδείξεων επιθυμούν να προσφέρουν αρκετές εταιρείες πληροφορικής, δίνοντας τη δυνατότητα της online καταχώρισης των δεδομένων.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον δύο εταιρείες που προσφέρουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρισης μέσω Διαδικτύου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο χρήστης «κατεβάζει» μία εφαρμογή στον υπολογιστή του και καταχωρίζει μέσω αυτής τις αποδείξεις που μαζεύει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η χρήση αυτών των υπηρεσιών δεν έχει καμία χρέωση για τον χρήστη του Διαδικτύου, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων προκειμένου, όταν χρειαστεί, να αποσταλούν εύκολα στην εφορία. Μάλιστα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αποστολή των στοιχείων να γίνει τελικώς και ηλεκτρονικά.

www.taxfriend.gr
Μέχρι τώρα, η ιστοσελίδα που έχει πάρει τη μεγαλύτερη δημοσιότητα είναι το www.taxfriend.gr, την οποία έχει δημιουργήσει η γνωστή εταιρεία πληροφορικής Sin­gularLogic του ομίλου MIG. Η εγγραφή γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα καταχώρισης των δεδομένων των αποδείξεων με έναν αρκετά απλό τρόπο. Σημειωτέον ότι πρέπει να καταχωρίσει μόνο τέσσερα στοιχεία: ημερομηνία, ποσό, αριθμό απόδειξης και ΑΦΜ. Ακόμη, μπορεί να κατηγοριοποιήσει τις αποδείξεις ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα έξοδα του, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ένταξης των αποδείξεων σε φακέλους. Τα δεδομένα μπορούν να «εξαχθούν» σε ένα αρχείο Excel και να εκτυπωθούν.

www.apodeixeis.com.gr.
Η SingularLogic ετοιμάζει και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. http://www.apodeixeis.com.gr. H ιστοσελίδα προέκυψε από τη συνεργασία των εταιρειών nzoumpulis.gr, IQNetwork και Virtualworld και βρίσκεται στη διεύθυνση apodeixeis.com.gr. Και σε αυτή την περίπτωση η εγγραφή είναι εύκολη και απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα email. Επιπλέον, υπάρχει μία λειτουργία για την αυτόματη συμπλήρωση ΑΦΜ σε περίπτωση που έχει επανακαταχωρηθεί. Υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων, ενώ οι δημιουργοί της ιστοσελίδας υποστηρίζουν ότι είναι εφικτή η εισαγωγή των δεδομένων σε ένα αρχείο Excel.

Noetron
Για όσους δεν θέλουν να κάνουν την καταχώριση online, η Noetron, εταιρεία του ομίλου Newsphone, έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή, την οποία μπορεί κάποιος να «κατε­βάσει» από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.noetron.gr/index.php?q=node/90

eReceipts.gr
Αντίστοιχη είναι και η πρόταση της εταιρείας Converge του ομίλου PRC που δημιούργησε το eReceipts.gr (www.ere­ceipts.gr). Στη συγκεκριμένη διεύθυνση μπορεί ο ενδιαφερόμενος να «κατεβάσει» την ειδική εφαρμογή και να αρχίσει να καταχωρεί μέσω του PC του τα στοιχεία των αποδείξεων που συγκεντρώνει.

Πάρα πολλά τα οφέλη

Τα οφέλη από την ψηφιακή καταχώριση είναι ουκ ολίγα. Το κυριότερο είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολη η ομαδοποίηση των αποδείξεων, όπως και η πρόσθεσή τους ώστε να γνωρίζει κάποιος φορολογούμενος ανά πάσα στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται. Επιπλέον, είναι και ένας εύκολος τρόπος για την παρακολούθηση δαπανών.

Όσοι προσπαθούν καταχώριση μέσω ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο δεσμεύονται για την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των φορολογούμενων, θέμα που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει πολύ κόσμο.

Στις περιπτώσεις που η εφαρμογή «κατεβαίνει» στο PC, δεν υπάρχει ζήτημα, δεδομένου ότι τα δεδομένα δεν εισάγονται μέσω του Διαδικτύου και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του φορολογούμενου.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Πώς να καταχωρίσετε ηλεκτρονικά τις αποδείξεις – ΗΜΕΡΗΣΙΑ”

 1. Mario said

  autin tin stigmi yparxoun polla….. kai egw exw dokimasei polla apo auta……
  kai kathe fora….. kataxorw tis apodikseis apo tin arxi……
  sxedon oles oi efarmoges exoun eksagwgi twn dedomenwn…. alla kamia den exei eisagwgi…….

  twra prosfata brika to http://www.e-tameio.gr to opoio mporei na eisagei tis apodikseis pou eksageis apo ta alla sites.

  douleuei me olla ta sites pou eksagoun ta stoixeia tous se csv

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: