christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Νέο σκάνδαλο! – Χοίροι και αγελάδες… ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ – ΤΟ ΒΗΜΑ

Posted by christiannaloupa στο Φεβρουαρίου 3, 2010

 

Κύκλωμα που πουλούσε λαθραία κτηνοτροφικές συνταγές χρεώνοντας τα Ταμεία ανακάλυψε το υπουργείο Εργασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ  | Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

 

Ρεμούλες με φάρμακα τα οποία χορηγούνται σε αγελάδες, χοίρους, άλογα, ακόμη και σε γάτες, αλλά χρεώνονται σε… ηλικιωμένους ασφαλισμένους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) βρίσκονται από χθες στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης. Πίσω από τις παράνομες συνταγογραφήσεις κτηνιατρικών σκευασμάτων, κυρίως εμβολίων, βρίσκεται κύκλωμα κτηνιάτρων και φαρμακοποιών.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε με επιστολή αγρότη από περιοχή της Πελοποννήσου προς τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο. Την ίδια ώρα, σε περιοχές της υπόλοιπης χώρας οι ελεγκτές του ΟΓΑ είδαν έκπληκτοι, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν στην Κεντρική Ελλάδα και στη Μακεδονία, ότι νεκροί… αναστήθηκαν, κινητικά ανάπηροι περπάτησαν, τυφλοί βρήκαν ξαφνικά το φως τους και οδήγησαν ταξί, ενώ άνδρες λάμβαναν φάρμακα για την εμμηνόπαυση… Σε ό,τι αφορά την καταγγελία για το όργιο της παράνομης συνταγογράφησης κτηνιατρικών φαρμάκων, έχουν ξεκινήσει έρευνες τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα αναφέρεται σε αυτήν ότι επιτήδειοι προμήθευαν φάρμακα που προορίζονται για ζώα σε κτηνοτρόφους χρεώνοντάς στον ΟΓΑ. Η κομπίνα είχε στηθεί ως εξής: ο φαρμακοποιός κρατούσε συνταγολόγια ηλικιωμένων ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα οποία κτηνίατροι έγραφαν φάρμακα για ζώα. Τα εν λόγω φάρμακα τα κρατούσαν παράνομα σε αποθήκες ή στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους προκειμένου να τα χορηγήσουν, αντί αμοιβής, σε κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα. Με δύο λόγια, οι «προμηθευτές» των κτηνιατρικών φαρμάκων έκλεβαν… τις αγελάδες και τα άλλα ζωντανά, και κατ΄ επέκταση τον ΟΓΑ.

Επίσης από ελέγχους των αρμοδίων υπαλλήλων του ΟΓΑ στον θεσσαλικό κάμπο και στη Μακεδονία το δεύτερο εξάμηνο του 2009 διαπιστώθηκε «μεγάλος αριθμός παραβάσεων σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος, που αφορούν παράνομη συνταγογράφηση σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εν αγνοία των κατόχων τους».

Σ ύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», το όργιο των παράνομων συνταγογραφήσεων εντοπίστηκε στη Θεσσαλία και κυρίως στη Λάρισα και στην Καρδίτσα. «Η Καρδίτσα εμφανίζεται πρωταθλήτρια στις κομπίνες με τα φάρμακα» σημείωναν χθες στελέχη του ΟΓΑ. Μεγάλη «πληγή» αποτελούν οι συνταγογραφήσεις γυναικολογικών σκευασμάτων σε άνδρες, άλλων ακριβών φαρμάκων σε άτομα που δεν πάσχουν από ανάλογα νοσήματα και η χορήγηση αναπηρικών καροτσιών και συσκευών οξυγόνου σε… νεκρούς. «Στις εν λόγω παράνομες ενέργειες», σημειώνεται σε έγγραφο του ΟΓΑ, «εμπλέκονται ιατροί του Κέντρου Υγείας της περιοχής (Κεντρική Ελλάδα) και συγκεκριμένα φαρμακεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ».

Από τους ελέγχους προέκυψαν και τα ακόλουθα:

Συνταγογραφούνταν φάρμακα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που οι ασφαλισμένοι δεν παρελάμβαναν για παθήσεις από τις οποίες δεν έπασχαν και είχαν πλήρη άγνοια για την έκδοση των συγκεκριμένων συνταγών. Ορισμένα φάρμακα, τα οποία ήταν για την εμμηνόπαυση, χορηγήθηκαν σε άνδρες.

Σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εκδίδονταν, εν αγνοία τους, συνταγές για τρίτα πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με τον ΟΓΑ.

«Η ευκολότερη δουλειά είναι να κρατούν γιατροί και φαρμακοποιοί τα συνταγολόγια των ασφαλισμένων, να κόβουν ενδιάμεσες σελίδες και να τις συμπληρώνουν με τα φάρμακα που θέλουν, χρεώνοντάς τα στο Ταμείο. Οι σελίδες αυτές “ταξιδεύουν” από την Πελοπόννησο στην Κρήτη, από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ε. Παπαγεωργόπουλος  , προσθέτοντας: «Αν δεν εφαρμοστεί η μηχανογράφηση στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν γίνεται τίποτα…».

Α πό τους ελέγχους αρμοδίων υπαλλήλων του ΟΓΑ διαπιστώθηκε επίσης ότι εταιρεία διάθεσης ιατρικών ειδών χορηγούσε συσκευές οξυγονοθεραπείας σε άτομα που δεν βρίσκονται στη ζωή. Ως τώρα έχουν βρεθεί 27 περιπτώσεις ασφαλισμένων για λογαριασμό των οποίων υποβλήθηκαν δικαιολογητικά προκειμένου να εισπραχθεί ενοίκιο συμπυκνωτή οξυγόνου μετά τον θάνατο του δικαιούχου. Αλλη εταιρεία χορηγούσε αναπηρικά καροτσάκια σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Οι ελεγκτές του ΟΓΑ, τέλος, «συνέλαβαν» σε περιοχή της Λακωνίας τυφλό… ταξιτζή. Βέβαια ο οδηγός του ταξί κάθε άλλο παρά προβλήματα όρασης αντιμετώπιζε. Ωστόσο λάμβανε από τον ΟΓΑ επίδομα τυφλότητας.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Νέο σκάνδαλο! – Χοίροι και αγελάδες… ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ – ΤΟ ΒΗΜΑ”

 1. Σπυρος Δαρσινός said

  Γι αυτό λέω εγώ ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα.Ο Ελληνας έχει αναγάγει την κομπίνα σε….νόμιμο τρόπο ζωής και πάνω σ’αυτό έχει αποχτήσει τέτοια επιτιδιότητα που και η μηχανογράφηση θα τρέχει από πίσω του και δεν θα τον φτάνει.
  Χθες άκουγα στην τηλεόραση τους πελάτες γιατρών που ανέλυαν ευθρασώς στην κάμερα τα συν και τα πλην προκειμένου να ζητήσουν ή να μην ζητήσουν απόδειξη από το γιατρό τους.Ατομικισμός στο μεγαλείο του ,ξεδιάντροπη ….ομολογία,συλλογική ανευθυνότητα,ηθική πώρωση…..
  Με τέτοιους ναύτες,οτι και να κάνει ο καπετάνιος ,βουλιάζουν τα καράβια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: