christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Ο αντιρατσιστικός νόμος και η άρνηση του Ολοκαυτώματος – της Χριστιάννας Λούπα

Posted by christiannaloupa στο Απρίλιος 3, 2009

«Όστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε διά του τύπου ή διά γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δύο ετών ή με χρηματικήν ποινήν ή και διά αμφοτέρων των ποινών τούτων», ορίζει το άρθρο 1 του «αντιρατσιστικού» νόμου 927/1979.

Κι ενώ στην Ευρώπη καταβάλλεται ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού και σε πολλές χώρες της οι αρνητές του Ολοκαυτώματος βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το νόμο, στη χώρα μας η ίδια η Δικαιοσύνη φαίνεται να χλευάζει το νόμο και να αφήνει τους ρατσιστές ασύδοτους να τρίβουν τα χέρια τους και να πανηγυρίζουν συνεχίζοντας την ολέθρια προπαγάνδα τους, υποστηρίζοντας ότι «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη» και «Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά, [των Εβραίων], δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει»!!!

Θέλετε κι άλλα «ωραία» από το βιβλίο του γνωστού ναζιστή «Εβραίοι – Όλη η αλήθεια», που αθωώθηκε από το Α΄ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στις 27 Μαρτίου και μετά από μια διαδικασία αναβολών και αλλεπάλληλων διακοπών που κράτησε περίπου ένα χρόνο, ενώ η πρωτόδικη απόφαση είχε υπάρξει καταδικαστική, επιβάλλοντας 14μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή; Διαβάστε λοιπόν:

– «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»

– «Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει.»

– «Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι. Φθάνει η ώρα των αντιποίνων»

– «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους» κ.λπ ,

– «Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»

-(Κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»

– «Δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, παράσιτα, διαφθορείς της ελεεινής Εβραίλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς»

– «Το ΖΥKLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεως. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας»

– «Η Εβραική πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη»

– «Απελευθερωθείτε από την Εβραικήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεως, θαλάμων αερίων, «φούρνων» και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος..»

Κι αναρωτιέται κάθε εχέφρων άνθρωπος: Αν αυτό δεν είναι ρατσιστική προπαγάνδα, τότε τι είναι; Κι αν οι φράσεις αυτές δεν «προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία εναντίον προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους», τότε τι προτρέπει;
Με αφορμή τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου κι ενώ στην Ελλάδα η αντίδραση είναι μάλλον χλιαρή, το Διεθνές Κέντρο Βίζενταλ καλεί την Οργάνωση για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ζητήσει από την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την παραβίαση της Διακήρυξης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό του 2004, ενώ κι άλλες Οργανώσεις, Εβραϊκές και μη, έχουν προβεί σε διαμαρτυρία.

Γιατί όμως η Ελλάδα, μια χώρα τόσο πολύ ταλαιπωρημένη από τους ναζί, μια χώρα που έζησε από κοντά τους διωγμούς των Εβραίων της διπλανής πόρτας, όπως στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, αφήνει και περνά μάλλον στα ψιλά των εφημερίδων μια τέτοια ανησυχητική είδηση; Είμαστε άραγε τόσο απασχολημένοι με τα τεκταινόμενα στο πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο, ώστε δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο ή απλά είμαστε επιλήσμονες της Ιστορίας και του ολέθρου που μπορεί να προκαλέσει ο ρατσισμός;

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην «κοιτίδα της Δημοκρατίας», χαρακτηριστική είναι η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στον Ευρωβουλευτή Λε Πεν, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τους θαλάμους αερίων ως μια ασήμαντη λεπτομέρεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου». Συγκεκριμένα, θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε με την προοπτική ανάληψης της προεδρίας της καινούριας Ευρωβουλής τον Ιούνιο, έως ότου συγκροτηθεί το μόνιμο προεδρείο της, από τον γηραιότερο ευρωβουλευτή (doyen), όπως απαιτούν οι κανονισμοί. Προκειμένου να μην αναλάβει ο ογδοηκοντούτης ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, οι Ευρωβουλευτές αποφάσισαν να αλλάξουν άρον άρον τον Κανονισμό.

Στρασβούργο καλεί Αθήνα. Ακούει κανείς;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: