christianna loupa journey to ithaca

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να'ναι μακρύς ο δρόμος…

 • Νικηφόρος Μανδηλαράς: Να γίνει αναψηλάφηση της δίκης

  Μπείτε και σεις στην ομάδα

 • R.I.P.

 • Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα του Blog με e-mail.

  Μαζί με 92 ακόμα followers

 • Ταξίδι ανά τον κόσμο αναζητώντας «ξεχασμένους» Έλληνες! godimitris

 • Υγρότοποι της Ελλάδας

 • Ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο

 • Οι απόψεις των αρθρογράφων που δημοσιεύονται σ’ αυτό το Blog δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις δικές μου.

 • Όλα τα Σχόλια (εφ’ όσον είναι κόσμια) δημοσιεύονται. Αν δείτε ότι το Σχόλιό σας δεν δημοσιεύεται, παρακαλώ ειδοποιήστε με με e-mail.

 • «Με συλλαμβάνουν στο μετρό της Μόσχας. Μα εγώ σωπαίνω και δεν φωνάζω. Μου πέφτουν λίγοι οι Μοσχοβίτες που γεμίζουν τις σκάλες. Δεν μου φτάνουν. Εδώ την κραυγή μου θα την ακούσουν 200, τι θα γίνει όμως με τα 200 εκατομμύρια; Προαισθάνομαι πως θα έρθει κάποτε η μέρα που θα κραυγάσω σ’ αυτά τα 200 εκατομμύρια». Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (1918 – 2008)

 • Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Εκδόσεις Ιωλκός. Η μαρτυρία της Ευτέρπης Μαυρουδή - Αμυρά από τη Μικρασία στην Ελλάδα του σήμερα.
 • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

  Διαβαστε τις πρωτες 50 σελιδες του βιβλιου

 • Χριστιάννα Λούπα. Ιστορικό Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ιωλκός. Μέσα από τις προσωπικές στιγμές της Αθηνάς Λαμπρινίδου - Φιλιππακοπούλου ξετυλίγεται καρέ - καρέ η τραγική ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και της μεταπολεμικής Ευρώπης, που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.
 • Εκδόσεις Ιωλκός (Κάντε κλικ στην εικόνα)

  iolkoslogo
 • Έχετε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία, που νομίζετε ότι μπορεί να γίνει βιβλίο; Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να την ακούσω.

 • gossip
 • Η μοναδική Μαρία Κάλλας!

  maria-callas
 • Όχι στην παιδική κακοποίηση!

  child_abuse_sym
 • Αμείλικτη τιμωρία για την παιδική πορνογραφία!

 • Γυναίκα κρεμασμένη για λόγους «ηθικής»από τους Ταλιμπάν στον 21ο αιώνα! Σε ποιον Θεό πιστεύουν άραγε;

  hanging_women_and_girls_in_iran
 • Υιοθετήστε ένα αδέσποτο!

  adespota4
 • Νόμος 1197/1981

  Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
 • Χρειάζεται τη γούνα της περισσότερο απ’ ότι εσύ!

  sheneedsherfur6x9_web_small
 • Όχι στο κυνήγι της φώκιας!

  sealhunt2
 • Όχι αλκοόλ και τιμόνι!

 • Φύτεψε κι εσύ ένα δεντράκι!

  Planting trees
 • Όχι στα ναρκωτικά!

  SayNotoDrugs-image
 • Πιείτε κανένα καφεδάκι καλύτερα!

  Drink-Coffee-Posters
 • Πάντα υπάρχει κάποιος πιο μόνος από σένα!

  Vasia3

Παιδική πορνογραφία: Μια ιδιαίτερη μορφή κακοποίησης – της Χριστιάννας Λούπα

Posted by christiannaloupa στο Μαρτίου 5, 2009

Υπάρχουν άνθρωποι που μπροστά στο κέρδος δεν ορρωδούν προ ουδενός. Υπάρχουν άνθρωποι ανώμαλοι που για τη δική τους ικανοποίηση είναι ικανοί να πληγώσουν ανεπανόρθωτα ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει σ’ αυτόν τον κόσμο: αθώες παιδικές ψυχές.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, η παιδική πορνογραφία αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μαζί με την παιδική πορνεία, την παιδεραστία, την ασέλγεια, τις θωπείες και την επίδειξη, ενώ σύμφωνα με έρευνες του Παντείου Πανεπιστημίου, οκτώ από τις δέκα κακοποιήσεις είναι σωματικές και οι υπόλοιπες σεξουαλικές ή και τα δύο.

Η διάδοση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου ωστόσο, μοιάζει ανεξέλεγκτη, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους διεθνείς φορείς που ασχολούνται με την προστασία των ανηλίκων. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό στη Δυτική Ευρώπη, όπου έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, όπως στη Δανία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Επί πλέον, καθώς αυτά τα δίκτυα χρησιμοποιούν τις πιο ανεπτυγμένες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών, κάνοντας χρήση κρυπτογράφησης και κωδικών ονομασιών, η ανακάλυψή τους από τις αρχές γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Κομισιόν πάντως, χρηματοπιστωτικοί φορείς, πάροχοι πρόσβασης στο Ίντερνετ και αστυνομικές υπηρεσίες της Ε.Ε. συμμάχησαν για να αγωνιστούν κατά της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

Ένας από τους στόχους της συμμαχίας αυτής είναι να εμποδιστεί η αγορά παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω πιστωτικών καρτών ή οποιουδήποτε άλλου μέσου ηλεκτρονικής πληρωμής, σημείωσε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, κύριος Ζακ Μπαρό και συμπλήρωσε: «Η «ευρωπαϊκή οικονομική συμμαχία» που σχηματίστηκε θα διευκολύνει την αναγνώριση και την προστασία των θυμάτων και κυρίως την κατάσχεση προϊόντων της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας».

Η συμμαχία θα διευθύνεται από την βρετανική αστυνομική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των ανηλίκων από τη σεξουαλική εκμετάλλευση «Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP)» και θα λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 427.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη χώρα μας μεγάλο βήμα αποτελεί η πρόσφατη «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από τη γενετήσια εκμετάλλευση και κακοποίηση», που είχε υπογραφεί από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Χατζηγάκη, στο Λανζαρότε της Ισπανίας το 2007.

Ακολουθώντας τη Σύμβαση, ο Ποινικός μας Κώδικας αναπροσαρμόστηκε στα καινούρια δεδομένα από τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, η παιδική πορνογραφία τιμωρείται και όταν σκοπός του δράστη δεν είναι η αποκόμιση κέρδους, ο οποίος σκοπός βέβαια, θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση, όταν υφίσταται.

Προσδιορίζεται ως τιμωρητέο υλικό παιδικής πορνογραφίας η αναπαράσταση ή η πραγματική ή εικονική αποτύπωση σε ηλεκτρονικό ή άλλο φορέα του σώματος ή μέρους του σώματος ανηλίκου, με τρόπο που καταφανώς προκαλεί γενετήσια διέγερση.

Επίσης, θεωρείται αξιόποινη πράξη η παραγωγή, διανομή, δημοσίευση, επίδειξη, εισαγωγή στην Επικράτεια ή εξαγωγή από αυτήν ή η μεταφορά, η προσφορά, η πώληση ή με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση, η αγορά, προμήθεια, απόκτηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και η διανομή και μετάδοση πληροφοριών για τις παραπάνω πράξεις. Επί πλέον, προβλέπεται βαρύτερη τιμωρία όταν οι πράξεις αυτές τελούνται μέσω διαδικτύου. (saferinternet.gr /ministry of justice.gr).

Ελπίζοντας ότι τα νέα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτής της φοβερής «επιδημίας» που ολοένα και περισσότερο εξαπλώνεται, θα ήθελα να προσθέσω πως προσωπικά δεν θα είχα καμία απολύτως αντίρρηση αν – όπως σε κάποιες αραβικές χώρες κόβουν το χέρι αυτού που κλέβει – έκαναν και στις πολιτισμένες χώρες κάτι αντίστοιχο με το όργανο εκείνου που κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικο! Καμία απολύτως αντίρρηση!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: